Deutsche Telekom și-a anunțat parteneriatul cu Gorillaz, prima trupă de muzică creată digital, care anul acesta va reveni într-un format tehnologic nou, bazat pe realitate augmentată (AR) şi realitate virtuală (VR). Telekom și rețeaua sa 4G vor susține aceste noi experiențe tehnologice și muzicale.

Prin intermediul programului său internațional de muzică, Electronic Beats, Deutsche Telekom oferă acces la clipuri în exclusivitate de la prima reprezentație live a trupei, cu ocazia noului album Humanz, care este în lucru înainte de lansarea din aprilie 2017.

Magia Gorillaz constă în faptul că ei sunt reali și virtuali deopotrivă, un aspect pe care echipa inovatoare a Telekom Electronic Beats îl înțelege pe deplin. Aceștia au dat dovadă de încredere şi curaj, ajutându-ne să transformăm o viziune în realitate”

ads

– a declarat Niamh Byrne, Eleven Management, compania de impresariat artistic din Londra.

Pentru Deutsche Telekom, viaţa este despre experienţe împreună, iar în calitate de proprietar și operator al uneia dintre cele mai avansate rețele 4G din lume, are datoria digitală de a permite oamenilor să experimenteze puterea tehnologiei conectate de a transforma.

Pentru a marca nou album al trupei, Humanz, care va fi lansat pe 28 aprilie, Deutsche Telekom va demara o campanie pentru a demonstra modul în care folosirea creativă a noilor tehnologii poate stimula experienţele muzicale. Prima dintre aceste iniţiative va consta într-o aplicaţie inovatoare AR care permite utilizatorilor să acceseze conținut Gorillaz în exclusivitate. De asemenea, sunt programate şi concerte în exclusivitate în câteva dintre zonele importante pentru Telekom.

Referindu-se la acest parteneriat, Jamie Hewlett, co-creatorul trupei virtuale Gorillaz, a spus: „Parteneriatul cu Deutsche Telekom ne-a permis să experimentăm, să explorăm şi să ne transformăm visurile în realitate”.