Cei de la T-Mobile USA au lansat o tehnologie intresantă, , care permite utilizarea aceluiași număr de telefon pe mai multe device-uri, simultan. De asemenea permite utilizarea mai multor numere pe un telefon, fără să fie dual-SIM. Sau crearea de numere temporare.

Credit foto: © Ratz Attila | Dreamstime.com – number

Cu alte cuvinte un apel telefonic poate fi preluat fie pe telefon, dacă sunteți pe drum, fie pe computer dacă sunteți la birou și aveți căști, fie pe tabletă. Pe orice device. Culmea este că acest serviciul este gratuit. Serviciul Digits a fost lansat în beta la finalul anului trecut și a reușit să iasă bine în teste. Americanii au și la AT&T un serviciu similar, NumberSync.

De asemenea, serviciul înseamnă că dacă vorbești cu cineva prin SMS, lași telefonul și te așezi la birou, vei continua conversația pe PC, fix de unde ai rămas. La fel, dacă te așezi pe canapea și ești pe tabletă sau la smart TV, vei putea seta același lucru, să continui discuția acolo. De asemenea, familiile pot seta ca școala să apeleze în așa fel încât să sune simultan ambele telefoane mobile ale părinților, telefonul fix de acasă și alte dispozitive care sunt active. Astfel, niciun apel d ela școală nu va rămâne fără răspuns.

Al doilea tip de utilizare se referă la combinarea mai multor numere. Mulți utilizatori au două sau trei numere, unii folosesc telefoane dual-SIM sau două telefoane separate. Dar serviciul permite ca indiferent pe ce număr ești sunat să răspunzi pe același device – fie pe telefon, fie pe laptop și așa mai departe.

A treia utilizare pentru acest serviciu este și mai genială. Utilizatorii vor putea crea un număr de telefon temporar, care merge o vreme și apoi se dezactivează. Ei explică că este perfect de utilizat când vinzi ceva pe site-uri gen OLX. Lași numărul activ pînă când ai vândut produsul, apoi se dezactivează și nu te mai sună nimeni aiurea.