ID 90245297 © Evgenyatamanenko | Dreamstime.com

Telefonie: acordul telefonic nu repezintă un contract

Știți momentul ăla în care angajatul operatorului de telefonie vă presează cu o ofertă nouă și vă este jenă să spuneți nu? Ei bine, chiar și o confirmare telefonică nu echivalează cu semnarea vreunui contract. Aveți dreptul să vă răzgândiți, iar modificarea abonamentului se poate face doar odată cu semnarea unor documente noi.

Telefoanele DECT bruiază comunicațiile

Telefoanele DECT fără marcajul CE, aduse din China sau alte țări, bruiază comunicațiile și afectează calitatea serviciilor de Internet și TV. În perioada aprilie – octombrie 2018, ANCOM a derulat o campanie de monitorizare a frecvențelor radio afectate de emisiile echipamentelor radio neconforme, de identificare a acestora și de informare cu privire la ilegalitatea folosirii […]

Tarifele la apelurile mobile ar putea scădea după 1 mai

Autoritatea care reglementează industria telecom a anunțat reducerea cu 12,5% a tarifelor de terminare a apelurilor pentru serviciile mobile, de la 0,96 eurocenţi/minut la 0,84 eurocenţi/minut, începând cu data de 1 mai 2018. Acest lucru nu obligă operatorii să reducă prețurile, dar este posibil să apară scăderi de prețuri datorită ofertelor comerciale.

Digi Mobil lansează VoLTE împreună cu ZTE

Digi Mobil anunță lansarea VoLTE (Voice over LTE) din 15 noiembrie 2017, împreună cu ZTE. Cu alte cuvinte, cei care au terminal compatibil pot efectua apeluri de voce pe rețeaua 4G. Anunțul vine la doar o zi după colaborarea cu Ericsson pentru 5G.

Statistici: 4,2 milioane de numere portate, RCS&RDS pe primul loc

ANCOM marchează astăzi 9 ani de la începerea procesului de portare a numerelor de telefon. În acest timp s-au portat 4,2 milioane de utilizatori, iar statisticile arată că RCS RDS este pe primul loc. Sunt totuși foarte mulți care au ales Orange sau Vodafone în perioada asta, dar și alți operatori.