Din seria „vine vara, ieftinim roaming-ul”, operatorii telecom anunță astăzi reduceri la prețurile pentru apelurile efectuate și primite în spațiul Uniunii Europene, dar și pentru SMS. Atenție, nu se modifică prețuri pentru zonele non-UE, țări precum Serbia, Croația sau Israel, Turcia. Decizia nu aparține operatorilor telecom, ci Comisiei Europene care a cerut adaptarea prețurilor la costurile reale în tot spațiul comunitar.

vacanta - roaming

Citez în ordinea sosirii:

Începând din 1 iulie 2012, clienții Vodafone vor beneficia de un mod de tarifare mai avantajos pentru apelurile inițiate în roaming, prin serviciul de roaming Vodafone World, către țările din Uniunea Europeană, Elveția, Islanda, Liechtenstein și Norvegia (Zonă 1 Vodafone World) precum și pentru apelurile primite din aceeași zonă.
Astfel, costul efectuării unui apel local (apel către România și apel către destinații internaționale din UE) va fi de 0,29 EUR/min (fără TVA). Costul unui apel primit din țările Uniunii Europene, Elveția, Islanda, Liechtenstein sau Norvegia va fi de 0,08 EUR/min (fără TVA). În cazul mesajelor text, costul unui SMS trimis va fi de 0,09 EUR/SMS (fără TVA). Traficul de date în roaming se va tarifa începând cu 1 iulie cu 0.70 EUR/MB (fără TVA), iar taxarea minimă per sesiune va fi de 1 Kb.

ads

Imediat, a venit replica Orange:

Începând cu 1 iulie 2012, abonaţii şi utilizatorii cartelelor PrePay Orange vor plăti mai puţin pentru apeluri, mesaje scrise şi trafic de date în roaming. Orange reduce tarifele standard pentru apelurile de voce, date şi pentru SMS în conformitate cu prevederile Uniunii Europene. Astfel, când călătoresc în Uniunea Europeană, clienţii Orange vor plăti pentru apelurile efectuate către ţări din Uniunea Europeană 0.29 euro/ minut, apelurile primite vor fi taxate cu 0.08 euro/ minut, un SMS trimis 0.09 euro/SMS şi traficul de date 0.70 euro/ MB, preţuri fără TVA.

Cosmote a anunțat această reducere de prețuri mai de mult.