Orange a lansat în teste serviciul apel Wi-Fi și pentru smartphone-urile din gama Apple. Pentru a completa experiența în cea mai bună rețea, apelul le oferă utilizatorilor servicii de voce incomparabile în interiorul clădirilor.

La finalul anului 2015, Orange lansa acest serviciu în teste pentru o gamă limitată de smartphone-uri. Din ianuarie, clienții care folosesc terminale iPhone au posibilitatea de a se bucura de acces la serviciile de voce chiar și atunci când nu au semnal de rețea pe telefon. Serviciul poate fi utilizat de astăzi împreună cu iPhone 5c, iPhone 5s, iPhone SE, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone 7 și iPhone 7 Plus.

Apelul Wi-Fi e disponibil atât la abonament, cât și la cartela PrePay. Este suficientă accesarea meniului Configurări – Telefon – Apelare Wi-Fi și activarea serviciul Apel Wi-Fi o singură dată. Utilizatorul trebuie să fie de acord cu termenii și condițiile de utilizare a serviciului Apel Wi-Fi în momentul activării.

Serviciul păstrează identitatea apelantului și oferă o calitate impecabilă a sunetului, HD, alături de o conexiune instantanee a apelului, cu o durată de conectare de cel mult două secunde. Astfel, experiența pe care apelul Wi-Fi o oferă clienților este similară celei de care aceștia se bucură prin utilizarea rețelei mobile. În plus, în cazul în care conexiunea Wi-Fi este înlocuită de conexiunea mobilă 4G, apelul continuă prin serviciul apel 4G fără a se întrerupe.

În prezent, serviciul este disponibil fără costuri suplimentare tuturor clienților Orange. Atât apelurile Wi-Fi, cât și apelurile 4G consumă din minutele disponibile în abonament, iar după terminarea acestora sunt taxate la prețul standard.