RCS RDS a anunțat oficial noile prețuri pentru roaming Digi Mobil în țările UE/SEE, prețuri valabile pentru toate abonamentele. Operatorul a primit aprobarea ANCOM pentru suprataxa de roaming. Este printre puținii operatori telecom din Europa care aplică taxe de roaming. Deși prețurile sunt mici, la ceilalți operatori puteți folosi în anumite limite aceleași beneficii de acasă fără alte costuri în roaming.

Începând cu 1 iulie 2017, clienții Digi Mobil care călătoresc în interiorul Spatiului Economic European (care include statele membre ale Uniunii Europene (UE) și Norvegia, Islanda și Liechtenstein – SEE), vor beneficia de tarife noi, mai mici, pentru minutele, datele și SMS-urile consumate în roaming.

Schimbările tarifare au fost aprobate de ANCOM având în vedere noile reguli europene valabile începând cu luna iunie 2017.
Digi Mobil este operatorul din România care oferă clienților cele mai mici abonamente, cu minute naționale nelimitate și trafic național de date nelimitat. Abonații Digi Mobil vor beneficia în continuare de aceleași tarife pentru apelurile, SMS-urile și traficul de date consumate în țară, iar, în plus, în călătoriile din UE și SEE vor beneficia de tarife reduse pe care Digi Mobil le va aplica în mod transparent și corect.

Pentru datele mobile consumate în roaming oriunde în UE și SEE, tariful este redus cu peste 87%, la numai 0,00637 Euro/MB. Pentru un apel inițiat din orice țară din UE sau SEE, către un număr din România, tariful de roaming scade la 0,031 euro/minut. Pentru un apel primit în orice țară din UE sau SEE, tariful de roaming rămâne de doar 0,0108 euro/minut. Costul unui mesaj text a fost redus cu 50%, având acum prețul de doar 0,01 euro/SMS. Mesajele primite în țările din UE/SEE nu implică niciun cost suplimentar. Tarifele nu includ TVA.

ServiciuPreț pînă acumPreț de la 1 iulie 2017Diferența
Date mobile0.05 euro0.00637 euroreducere cu 87%
Apeluri efectuate local (în Ro, UE, SEE)0.05 euro0.031 euroreducere cu 38%
Apeluri primite0.0108 euro0.0108 euroacelași
SMS trimise local0.02 euro00.1 euroscădere cu 50%
SMS primite00la fel

Astfel, pentru o săptămână în orice țară din UE/SEE, dacă vor fi consumate apeluri, date și/sau SMS-uri potrivit unui consum mediu obișnuit (exemplificat în tabelul de mai jos), va fi platită în luna respectivă suma de 3,95 euro (TVA inclus) în plus față de valoarea abonamentului lunar de doar 2,88 Euro (TVA inclus), rezultând pentru luna respectivă o valoare totală de plată de numai 6,83 Euro (TVA inclus).

Toate acestea în condițiile în care abonații vor beneficia în țară, în schimbul prețului abonamentului lunar de numai 2,88 Euro (TVA inclus) de minutele nelimitate pentru convorbiri în rețelele naționale, precum și de internetul nelimitat oferit la orice abonament, suplimentat cu 50GB/lună în rețeaua 4G fără limită de viteză.

Serviciu utilizatConsum mediuPreț
Apeluri realizate641.99 euro
Date mobile183 MB1,16 euro
SMS170.17 euro
Preț total roaming3.95 euro cu TVA

Serviciul de roaming nu este disponibil pentru clienții Digi Mobil care utilizează serviciile Digi Mobil cu plată anticipată (cartele prepaid). Activarea serviciului de roaming poate fi făcută telefonic numărul la 031.400.7777, la *777 sau din Contul Digi.