Nu știu câți dintre voi țin minte de discuția privind neutralitatea Internetului, dar este interesant. Practic, oficialii europeni au ținut cont de cererile ONG-urilor și au ales varianta corectă pentru viitorul Internetului.

dreamstime_s_40594396-compressor

Credit foto: © Sashkinw | Dreamstime.com – Net.

Grupul Reglementatorilor Europeni pentru Comunicații Electronice (BEREC) a publicat astăzi ghidul final adresat autorităților de reglementare naționale pentru punerea în aplicare a noilor reguli privind neutralitatea internetului -“Net Neutrality”.
Organizația a elaborat acest ghid că urmare a consultărilor din ultima perioadă. După consultări la nivel european desfășurate în decembrie 2015 și găzduirea unui atelier cu participarea unor experți din mediul academic, juridic și tehnic la nivel înalt, în februarie 2016, BEREC a supus proiectul ghidului unei consultări publice pe parcursul a 6 săptămâni.

În această perioadă, s-au primit 481.547 de contribuții, număr record pentru o consultare derulată de BEREC. La consultare au contribuit reprezentanți ai societății civile, instituții publice și experți independenți, furnizori de servicii de internet, furnizori de conținut și aplicații și alte entități interesate. După analizarea sugestiilor, au fost modificate aproximativ un sfert din paragrafele ce compun variantă finală a Ghidului au fost actualizate.

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, ultimii zece ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt blogger profesionist, în principal pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected]
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!