O nouă testare independentă care a avut loc în perioada iunie-iulie 2018 reconfirmă faptul că rețeaua Orange oferă cea mai bună calitate pentru apelurile de voce și serviciile de date mobile. Testele au fost realizate utilizând în paralel toate cele patru rețele mari de telefonie mobilă, iar specialiștii au mers în 22 de orașe mari și pe drumurile care fac legătura între acestea, conform comunicatului oficial publicat pe Orange Newsroom.

Sursa foto: © Messilano, Osonmez2 – Dreamstime.com

Pentru a stabili calitatea rețelei, cercetătorii au realizat peste 4.200 de apeluri de voce și 1.600 de conexiuni de date mobile, în condiții care simulează utilizarea normală de către un client obișnuit. Scorul obținut de data asta de rețeaua Orange România pentru serviciile de voce a fost de 96,8% dintr-un maxim de 100%, iar pentru serviciile de date mobile operatorul a primit un scor de 92,1%.

Pe locul al doilea, un operator concurent a obținut 90.1% pentru serviciile de voce și 90,2% pentru serviciile de date mobile, iar locul al treilea a primit 91,2% la servicii de voce, dar numai 83,5 la servicii de date mobile. În fine, al patrulea competitor are 59% la servicii de voce și 71,3 % în testele privind datele mobile.

Astfel, în ordinea mediilor, Orange are 94% privind calitatea rețelei, din 100%, iar următorii competitori 90,15%, 86,56% și respectiv 66.37%. Pe scurt, rețeaua Orange România a obţinut 4 puncte procentuale mai mult decât următorul clasat şi mai bine de 27 de procente diferență faţă de ultimul clasat.

Analiza a luat în calcul apelurile reușite, timpul de conectare, calitatea apelului de voce, vitezele de download / upload, precum și video-streaming și navigarea în diverse site-uri online.

Certificarea este oferită de firma Systemics-PAB, care a mai oferit o certificare similară pentru Orange în ianuarie 2018 și de asemenea în testele din 2017. Operatorul a primit aceeași certificare și de la compania de analiză LCC International, tot în ianuarie 2018. Aceasta a realizat testarea pentru al patrulea an consecutiv și tot Orange a obținut titlul de cea mai bună rețea.

Operatorul a realizat recent primele teste 5G în România și va investi în continuare în rețea pentru a oferi cea mai bună experiență pentru clienți.