Vodafone România a anunțat azi principalii indicatori financiari pentru trimestrul încheiat la 30 septembrie 2017, potrivit rezultatelor raportate astăzi de Vodafone Group Plc. Veniturile din servicii aferente trimestrului încheiat la 30 septembrie 2017 au ajuns la 186 de milioane de euro, în creștere cu 4,1% față de aceeași perioadă a anului precedent, în termeni organici.

Sursa foto:  © Abdelmoumen Taoutaou | Dreamstime

Vodafone România a înregistrat 9.754.823 de clienți (servicii mobile, servicii fixe de voce ​​și Internet of Things) la 30 septembrie 2017, reprezentând o creștere cu 386.219 utilizatori (4,1%) față de aceeași perioadă a anului trecut. Din numărul total de clienți, 9.037.191 sunt utilizatori ai serviciilor mobile. Indicele ARPU mobil al Vodafone România (venit mediu per utilizator) a fost de 6,1 euro în cele trei luni încheiate la 30 septembrie 2017.

La 30 septembrie 2017, abonații serviciilor mobile reprezentau 40% din baza totală de clienți ai serviciilor mobile Vodafone România, iar utilizatorii Cartelei Vodafone, 60%. Ponderea segmentului de utilizatori ai serviciilor pre-plătite în baza totală de clienți ai serviciilor mobile a crescut cu 0,4 puncte procentuale față de trimestrul anterior. Consumul de date mobile a crescut cu 90% în trimestrul încheiat la 30 septembrie 2017, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. În acest trimestru, Vodafone România a lansat Vodafone Pass, care le permite clienților să achiziționeze opțiuni prin care au acces fără griji la aplicațiile de social media, streaming video și de muzică, fără a consuma traficul de date din abonament.

În plus, Vodafone România a lansat recent Supernet 4.5G, oferindu-le clienților optimizare superioară pentru streaming video, securitate îmbunătățită integrată în rețea și lățime de bandă mai mare. Mai mult, Vodafone România a fost prima rețea mobilă din țară care a demonstrat viteze în jurul valorii de 800Mbps utilizând un smartphone lansat comercial. De asemenea, a fost desemnată cea mai rapidă rețea mobilă din țară, potrivit rezultatelor a peste 250.000 de teste efectuate de utilizatori în perioada iulie-septembrie 2017 cu ajutorul Speedtest by Ookla, liderul mondial în domeniul testării și analizării vitezei pe internet.