Vodafone România a anunțat ieri rezultatele financiare pentru anul fiscal 2013/2014, încheiat la 31 martie 2014, precum și cifrele pe primele trei luni ale acestui an (T4 al anului financiar), conform indicatorilor raportați de Vodafone Group Plc. Veniturile totale au atins 748,5 de milioane de euro, iar din servicii operatorul a încasat 703,7 milioane de euro, o scădere de 2,2% comparat cu anul financiar anterior. Pe primele trei luni veniturile au fost de 173,6 milioane de euro, o creștere de 3,8 procente comparat cu anul anterior.

vodafone - sarbatori
Adrian Moss, Chief Financial Officer Vodafone România, despre rezultatele financiare:

În anul financiar încheiat la 31 martie Vodafone România a adunat încă 100.000 de clienți și a avut o creștere a veniturilor pe date mobile de 25%. Pe primul trimestru din 2014 creșterea veniturilor din date mobile a fost de 20,5%. Veniturile operatorului ar fi crescut cu două procente dacă nu ar fi existat reglementările telecom privind tăierea tarifelor.

Operatorul va investi însă masiv în rețea pentru a putea susține serviciile 4G și un volum de date mobile și mai mare.

Indicele venitului pe utilizator, ARPU Mobil, a fost de 6,3 euro pentru trimestrul încheiat la 31 martie 2014, în creștere cu 4,4%, de la un an la altul.

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, 10 ani doar blogger, iar ultimii 16 ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt doar pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected]
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!