Vodafone România a anunțat azi rezultatele financiare pentru trimestrul încheiat la 31 decembrie 2017. Veniturile din servicii au crescut cu 2,2% în trimestrul încheiat la 31 decembrie 2017, față de aceeași perioadă a anului trecut, până la 182,3 milioane de euro. Numărul total de clienți a crescut cu 5,2% față de aceeași perioadă a anului trecut, ajungând la 9.944.595.


Foto: © Radub85 | Dreamstime.com

 

Indicele ARPU mobil (media veniturilor per utilizator) al Vodafone România a fost de 6 euro în cele trei luni încheiate la 31 decembrie 2017, comparativ cu 6,1 euro, în trimestrul precedent. Veniturile din servicii raportate pentru trimestrul încheiat la 31 decembrie 2017 au ajuns la 182,3 milioane de euro, în creștere cu 2,2% față de perioada similară a anului precedent, în termeni organici.

La 31 decembrie 2017, abonații serviciilor mobile reprezentau 40% din baza totală de clienți ai serviciilor mobile Vodafone România, iar utilizatorii Cartelei Vodafone, 60%, comparativ cu 41%, respectiv 59%, proporțiile înregistrate în aceeași perioadă a anului trecut. Consumul de date mobile a crescut cu 71% în trimestrul încheiat la 31 decembrie 2017, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

Murielle Lorilloux, CEO Vodafone România, a declarat: „ Ultimele trei luni ale anului 2017 au adus o creștere puternică a bazei de clienți, pe fondul creșterii ratei de penetrare a smartphone-urilor, în special pe segmentul clienților de servicii 4G, care s-a extins cu 50% față de aceeași perioadă a anului trecut”.

Vodafone România a fost certificată de către auditorul independent P3 communications drept cea mai performantă rețea mobilă din România, pentru calitatea și performanța serviciilor sale de voce și date mobile, pentru al patrulea an consecutiv. Operatorul a obținut și cel mai mare scor pentru serviciile de date mobile și oferă cea mai bună experiență de navigare pe internet și de utilizare YouTube, comparativ cu ceilalți operatori.

Principalii competitori Vodafone, Orange România și Telekom Romania au obținut de asemenea certificări pentru cele mai bune servicii mobile și respectiv cea mai bună rețea de date mobile.

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, 10 ani doar blogger, iar ultimii 16 ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt doar pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected]
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!