România are acum peste 19 milioane de conexiuni la Internet de mare viteză, conform unui raport ANCOM. Autoritate care supervizează zona telecom spune că extinderea 4G și acoperirea mare 3G au adus internetul peste tot.

IMG_20160628_52192

La partea mobilă se adaugă “hiper-vitezele” în rețelele fixe.

Utilizarea internetului este tot mai intensă: pe liniile fixe, traficul mediu lunar a depășit 91 GB, iar în cazul mobilului volumul crește, spune Cătălin Marinescu, la evenimentul “Agenda pentru România digitală” organizat de Finmedia.

La sfârșitul anului trecut, în România existau 14,7 milioane de conexiuni mobile de bandă largă și 4,3 milioane de conexiuni de bandă largă la puncte fixe.

Peste jumătate din liniile fixe de internet din România permit viteze de descărcare (download) de peste 100 Mbps. Situația României este unică în Uniunea Europeană, unde abia 11% din linii permit astfel de performanțe.
România trebuie însă să atingă țintele UE, să aibă acopeire 100% din populație până în 2020.

La finalul anului 2015, numărul de sectoare de stații de bază (”celule”) 3G și 4G instalate în Romania de cei 4 furnizori de retele era de aproximativ 100.000, aproape dublu față de GSM, al căror nivel depășise 53.000.

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, ultimii zece ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt blogger profesionist, în principal pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected]
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!