Orange anunță astăzi care sunt primele startup-uri care au fost selectate în programul de accelerare Orange Fab România. Echipele se pregătesc pentru etapa de implementare a unui proiect pilot sau de elaborare a produsului, beneficiind de sprijin tehnic și de mentori.

Startup-urile selectate:
Fullscreen Digital – oferă servicii de digital marketing cu inteligență bazată pe locație.

SiloMeter – ajută proprietarii de silozuri să devină mai profitabili și să evite însilozarea și deteriorarea produselor agricole.

ads

Box2M – propune un ecosistem IoT cu aplicabilitate pentru utilități, telecom și securitatea infrastructurii. Aceasta generează beneficii pentru clienți, precum reducerea pierderii de energie cu până la 10%.

MagnaSCI – prin uRADMonitor, soluția de monitorizare a calității aerului implementată și în conceptul de Orange Smart City.

Symme3D – prin Biotech One, prima imprimantă 3D complet integrată și precisă pentru țesuturi avasculare și vase de sânge realizate din celule stem, care folosește un incubator de ultimă generație, ce controlează temperatura și umiditatea.

Pentest-Tools – primul serviciu online de evaluare a nivelului de securitate prin penetration testing, unde utilizatorii obțin o listă detaliată a vulnerabilităților pe care le pot repara pentru a face față unui atac cibernetic.

Programul Orange Fab urmărește identificarea startup-urilor românești care au un produs viabil și care sunt capabile să îmbunătățească stilul de viață al oamenilor și să stabilească noi tendințe prin utilizarea tehnologiei pentru principalele industrii de pe piața locală. Orange Fab este un program fără investiţii directe, ceea ce înseamnă că startup-urile selectate nu vor renunța la acțiuni în schimbul participării. Prin intermediul programului, echipele de succes pot fi recomandate către Orange Digital Ventures, divizia de investiții a Grupului Orange.

Ne dorim să integrăm inovațiile propuse în acest proiect în soluțiile pe care noi deja le oferim clienților. Astfel, pachetele nou create le pot aduce acestora beneficii financiare, îmbunăţirea calităţii vieţii sau economii substanțiale de timp. Pe lângă cele 6 echipe care intră acum în program, am inițiat discuții cu alte 25 de startup-uri, programul urmând a fi dezvoltat cu alte colaborări pe parcursul anului

– a declarat Vlad Sorici, Manager de Proiect Orange Fab România.