Telekom Romania, Cisco și Webhit au oferit tehnologie modernă pentru 36 de școli și licee din țară, oferind practic acces la mediul digital pentru 8.000 de copii. Programul este pentru elevii claselor 7-8 și 11-12, iar ideea este să-i pregătească și pe cei din mediile mai sărace pentru a avea acces la locuri de muncă.

Digital School 01

Este un proiect realizat din fonduri europene, iar companiile au asigurat interconectarea şcolilor și liceelor prin teleprezenţă şi prin table interactive, astfel încât elevii din locaţii diferite să poată participa simultan la aceleaşi lecţii.

În cadrul programului au fost implementate 20 centre de teleprezenţă şi 16 centre în care teleprezenţa este suplinită de o aplicaţie software, asigurând accesul elevilor din zone izolate la conţinut de calitate superioară şi facilitând contactul cu profesorii din marile oraşe. Astfel, elevii din două sau mai multe oraşe diferite pot vizualiza simultan şi participa la o lecţie derulată într-una dintre şcoli. De asemenea, aceştia pot interacţiona între ei folosind tabla digitală: pot vizualiza conţinutul de pe tablă şi îl pot modifica în timp real. Mai mult, conţinutul lecţiilor este înregistrat şi încărcat pe o platformă online dedicată pentru a fi ulterior accesat de către elevi. La rândul lor, profesorii din localităţi diferite au ocazia de a interacţiona interactiv în beneficiul elevilor.

Implementarea tehnologiilor moderne în cele 36 de unităţi şcolare a determinat creşterea prezenţei la clasă a elevilor, care sunt atraşi de caracterul informal şi interactiv al lecţiilor digitale, dar şi creşterea performanţei şi a nivelului de competitivitate. Astfel, în judeţul Tulcea, gradul de promovabilitate a examenului de bacalaureat a crescut de la 58,91% în 2014 la 73,34% în 2015 în liceele care au implementat aceste soluţii. În plus, elevii incluşi în program au apreciat îmbunătăţirea vizibilă a interacţiunii cu colegii.