Șase pasionați pot deveni în 2016 „voluntari de profesie”, cu venituri asigurate de Fundația Vodafone România. Am urmărit acest eveniment încă din 2010, mă bucur că el continuă.

voluntar de profesie

Cei care vor fi aleși, vor părăsi timp de nouă luni activitatea lor profesională obișnuită pentru cea de angajat pentru un ONG, urmând ca veniturile lor lunare să fie asigurate de către Fundaţia Vodafone România. În acest fel se pot dedica voluntariatului fără să se teamă că vor rămâne fără bani. Fundația Vodafone asigură însă un salariu maxim de 1000 de euro net, dar și cheltuielile administrative aferente proiectelor.

Candidații trebuie să identifice o organizație neguvernamentală pentru care doresc să lucreze și să stabilească împreună cu aceasta proiectul care urmează să fie implementat. Acesta trebuie să se încadreze într-unul dintre domeniile de finanţare ale Fundaţiei Vodafone România – sănătate, educaţie, servicii sociale sau voluntariat – și să se adreseze unei comunități devaforizate economic, social sau fizic.

ads