Vodafone România a anunțat astăzi principalii indicatori financiari pentru trimestrul încheiat la 30 iunie 2019, potrivit rezultatelor raportate astăzi de Vodafone Group Plc. Începând cu 1 aprilie 2019, Vodafone Group, precum și Vodafone România, raportează sub noile standarde internaționale de contabilitate IFRS15 și IFRS16. Sub noile standarde de contabilitate, veniturile totale au scăzut cu 2,7% în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut.
Foto Murielle Lorilloux_CEO Vodafone Romania

Pe scurt:

  •  Veniturile totale au scăzut cu 2,7% în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut
  •  Baza de clienți a crescut cu 164.122 comparativ cu anul precedent, până la un total de 9.802.608 de clienți
  •  ARPU mobil a fost de 5.1 euro în trimestrul încheiat la 30 iunie 2019

Veniturile din servicii se află la valoarea de 158,6 milioane de euro și continuă să crească la nivelul de bază. Veniturile din servicii raportate au crescut cu 0,2% în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut. Excluzând impactul tarifelor de interconectare (Mobile Termination Rates), veniturile din servicii au crescut cu 0,8%.

La 30 iunie 2019, Vodafone România înregistase o bază de clienți mobili de 9,024 milioane. Față de perioada similară a anului trecut, baza de clienți mobili a crescut cu 1,4%.

ads

Murielle Lorilloux, CEO Vodafone România a explicat: „În acest trimestru, am continuat să ne concentrăm pe misiunea noastră de a conecta pentru un viitor mai bun prin lansarea primei rețele 5G în România. Într-o eră în care persoanele și dispozitivele sunt interconectate, unde clienții se bucură de datele mobile la o calitate și viteze superioare, am menținut investițiile semnificative. Certificarea de cea mai bună rețea de date mobile din România, potrivit testelor realizate de către P3 Communications, răsplătește eforturile inginerilor noștri. Suntem entuziasmați de aprobarea recentă a Comisiei Europene privind achiziția UPC și suntem încrezători că va aduce multe beneficii României, permițându-ne să fim un catalizator pentru inovație și digitalizare”.

Până la finalul acestei luni se va finaliza preluarea UPC România și vom vedea primele oferte concrete de servicii integrate mobil-fix de la Vodafone România. Competiția va fi din ce în ce mai acerbă, așa că mă aștept la oferte interesante, prețuri bune, canale TV exclusive și multe altele.