Cadouri de Crăciun pentru bărbați – ce cadouri hi-tech să-i cumpăr? Cam asta caută toată lumea în perioada asta, se pare că bătaia mare este la cadouri pentru bărbați. Deși ar trebui să fie evident ce-și doresc ei, se pare că e la modă acum să cauți întâi pe Internet, să fii sigură. Ideile de mai jos sunt absolut ale mele, dar luați-le ca atare: sunt idei de cadouri. Sfatul meu: mai bine lăsați surprizele la o parte și vă informați „direct la sursă” privind cadourile dorite, cine știe, să nu aveți surprize neplăcute. Dacă totuși insistați cu surpriza, aveți mai jos câteva idei…

cadouri de craciun

Idei de cadouri

Idei de cadouri sunt numeroase, eu am să mă refer la gadgeturi și high-tech. Cred sincer anul acesta cele mai dorite cadouri de Crăciun rămân tabletele, terminalele smartphone și abia la coada clasamentului laptopuri, playere muzicale sau alte gadgeturi mai puțin importante, precum camera foto sau alte echipamente pentru pasionați. Desigur, dacă e pasionat de fotografie, treaba se schimbă complet. Camera foto dorită sau obiectivul mult-visat reprezintă cadoul maxim. Dar sunt și niște reguli simple pe care trebuie să le urmați:

– dacă e pasionat de iPhone, nu-i poți cumpăra o tabletă cu Android;

– dacă vrea cameră foto, nu-i lua o ramă foto, doar o să-l enervezi;

– dacă e pasionat de jocuri, un laptop ieftin cadou nu-l va face decât să ofteze;

– nu-i lua un telefon roz dacă știi că e stresat de culoarea asta;

Magazinele online abia așteaptă perioada de Sărbători, de Crăciun. Românii își țin bani sau își cheltuie ultimele salarii din an pe cadouri. Unii fac rate special în perioada de Sărbători pentru a cumpăra cadouri. Asta e „tradiția” la noi acum, nu e important să te revezi cu cei dragi de Sărbători, sunt importante cadourile. O idee ar fi să luați multe cadouri.

Acum, sincer, cred că cele mai multe cadouri high-tech vor fi tot telefoane. Telefoane și televizoare, pentru că asta își doresc toți, să aibă un smartphone nou când se întorc la birou / școală după vacanța de iarnă. Să aibă un televizor nou cu ecran plat, pe care să vadă meciuri și filme atunci când au timp. Retailerii și jucătorii din industria high-tech au acum previziuni foarte optimiste pentru tablete. Ei zic că vânzările în perioada de Crăciun și Sărbători vor fi mai mari decât în restul anului, tot așa, pe ideea că unii și-au luat deja smartphone și televizor și e momentul pentru tabletă pe post de cadouri. Alții nu vor lua pentru ei, ci pentru cei dragi. Tinerii în special vor aprecia un cadou tabletă cu Android de exemplu, sau iPad mini. Dar să vedem dacă vă plac ideile de cadouri pe care le voi menționa mai jos.

Gadgeturi pentru cadou

Am să fac aici o listă cu produse care merită cumpărate online. Recomand pentru achiziții eMAG.ro sau Altex.ro pentru electronice, electrocasnice, dar și altele.

Ce gadgeturi merg pe post de cadou?

– dacă aveți o obligație și nu e vorba de o persoană apropiată, atunci cel mai bun cadou este iPhone. Acum că este iPhone 4, că o fi iPhone 4S sau chiar iPhone 5, depinde de urgență.

– într-un top 10 al cadourilor de Sărbători, pe primul loc s-ar bate iPad Mini și Nexus 7. Nu știu cine ar câștiga. Mai e și o tabletă Samsung la 949,99 lei, foarte bună!

– la capitolul televizoare, vă recomand de la Altex, un LG de 32″ și un super-televizor Samsung 3D la pret bun. De asemenea, dacă vă interesează un cadou la preț accesibil, vă pot recomanda tableta Eboda Supreme X80, doar 617 lei.

– pentru pasionați de fotografie, cadurile nu sunt ieftine deloc. Dacă vă gândiți la un aparat foto, nu vorbesc de săpuniere, ci de aparate foto, cel mai accesibil rămâne Nikon D3100. E doar 1.549, 99 lei, iar un obiectiv mai costă 4-500 de lei. De exemplu un obiectiv Nikkor de 50mm, la 549 lei.

– la capitolul camere foto mirrorless, categorie care este „pe val” anul acesta, cel mai accesibil model este tot un Nikon. Costă sub 2.000 de lei și are un obiectiv foarte bun integrat – Nikon 1 J1.

Telefoane mobile cadou

La capitolul idei de cadouri, dincolo de iPhone sau S3, merită să luați în calcul și telefoane ieftine, dar care sunt deosebite de marea masă a terminalelor accesibile.

– spre exemplu un Samsung Chat 357, un terminal Qwerty care arată excelent. Costă 349 de lei și este pentru SMS-uri și telefonie, foarte puțin pentru Net. Are WiFi, așa că va funcționa foarte ok acolo unde aveți rețea wireless, inclusiv în stații de metrou sau baruri. Dar este un telefon 2G, nu va merge bine acolo unde nu ai WiFi. Oricum, arată excelent pentru un telefon la acest nivel de preț.

– pentru că tot mai mulți sunt fani touchscreen, cred că cea mai bună variantă este Nokia Asha 311, un terminal full touch, declarat recent smartphone complet, care are jocuri și aplicații de toate felurile și costă doar 509,99 lei.

– în fine, dacă aveți buget mai mare, atunci trebuie să mergeți pe varianta Samsung Galaxy S3 Mini I8190, care costă doar 1.419,99 lei.