Camera foto de la Samsung Galaxy Note 9 a primit un scor mai mare decât Galaxy S9+ în testele DXoMark.

Dacă Samsung Galaxy S9+ stătea destul de bine cu o medie totală de 99 de puncte, camera de la Note 9 a primit de la DXOMark scorul de 103, o să încerc să detaliez diferențele subliniate de cei care efectuează testele. Practic, vorbim de același sistem cu două lentile, primul senzor este de 12 megapixeli cu lentilă F/1.5 cu apertura variabilă care poate ajunge la f/2.4, exact ca irisul uman, în funcție de lumină. Al doilea senzor este tot de 12 megapixeli, iar lentila este f/2.4 cu efect de zoom optic 2X. Ambele lentile au stabilizare optică și implică utilizarea inteligenței artificiale (AI), care recunoaște scenele.

Scorul obținut de Galaxy Note 9 este similar cu HTC U12+, modelul de top al companiei taiwaneze și rămâne sub scorul maxim deținut în clipa asta de Huawei cu modelul P20 Pro (109). După o vacanță cu S9+ și P20 Pro în buzunar, vă pot confirma că imaginile realizate în aceleași condiții ies mai clare și mai impresionante pe P20 Pro (senzorul principal este mai mare la Huawei).

Note9 are un autofocus performant, imaginile oferă detalii foarte bune, este redus zgomotul de imagine, detaliile la zoom sunt mai clare, iar efectele artistice ies bine. La lumină bună ies imagini de calitate bună și culori corecte, iar camera permite realizarea de imagini chiar dacă sunt și zone umbroase. Scorul foto pentru Samsung Galaxy Note 9 a fost de 107 puncte, iar pe partea de video scorul final a fost de 94 de puncte.

La filmare este apreciat autofocusul, culorile și detaliile redate, stabilizarea eficientă și lipsa zgomotului de imagine. Însă se pierd detaliile la lumină scăzută și există și alte probleme de imagine. DxoMark consideră că scorul final de 103 puncte reflectă performanțele terminalului.

Scorurile DXOMark nu trebuie luate ca adevăruri absolute și nu trebuie uitat că ei au semnat cu parteneriat cu Huawei înainte să ofere terminalului lor cele mai mari scoruri. Pe de altă parte, cum spuneam, având terminalele în buzunar, am apreciat mai mult culorile oferite de P20 Pro și zoom-ul de 5X, rezultând imagini mai bune în anumite condiții. În următoarea perioadă o să iau Note 9 la plimbare să vedem cum se descurcă în scenariile de utilizare normale.