Gamerii români au investit peste un milion de euro in căşti audio speciale în 2016, din circa 16 milioane de euro cât este estimată valoarea vânzărilor realizate în România de toți producătorii de căști. Jucătorii au nevoie tot mai mare să comunice în timpul jocurilor și apreciază căștile care oferă o experiență foarte bună.

Valoarea netă a trecut de circa 1,1 milioane de euro, dar cu o rată de creştere de aproape 55% faţă de 2015, care a fost şi el un an de creştere cu două cifre, a spus George Barbu, director comercial ABN Systems. Piața de căști per-total a crescut cu circa 45%, atingând 16 milioane de euro.

Pentru 2017, tendinţele pieţei indică o concentrare a cererii pe segmentul de preţ cuprins între 50 şi 100 de euro, respectiv un avans interesant al categoriei de căşti de gaming wireless, pe fondul creşterii interesului pentru jocurile pe telefoane inteligente.

ABN Systems International este unul dintre principalii furnizori de echipamente telecom, soluţii de comunicare mobilă si accesorii, cu venituri de 17,5 milioane de euro în 2016 (respectiv 9,6 milioane euro în 2015 şi 8,5 milioane euro în 2014). Compania fondată în 2002 are în prezent peste 50 de angajaţi.

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, 10 ani doar blogger, iar ultimii 16 ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt doar pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected]
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!