Sony lansează astăzi căștile wireless WH-1000XM4, a patra generație de căști cu tehnologia de anulare a zgomotului. Noul model este echipat cu aceeași tehnologie și aduce în plus funcții inteligente suplimentare.

Sony WH-1000XM4

Indiferent dacă sunt utilizate într-un zbor de cursă lungă sau într-o cafenea, căștile Sony WH-1000XM4 oferă cele mai bune performanțe de anulare a zgomotului de la Sony, atenuând sunetele de frecvență înaltă și medie. Fiecare cupă pentru urechi are incluse două microfoane, ambele utilizate pentru anularea zgomotului, iar tehnologia Dual Noise Sensor de la Sony captează zgomotul ambiental și transmite datele către procesorul HD QN1 de anulare a zgomotului. Apoi, noul Bluetooth Audio SoC (System on Chip) detectează muzica și zgomotul și ajustează experiența de audiție de peste 700 de ori pe secundă. Procesorul HD QN1 de anulare a zgomotului folosește un nou algoritm, anularea zgomotului fiind făcută în timp real. Acest lucru le permite utilizatorilor să se concentreze mai mult la muzica pe care o ascultă și să respingă haosul lumii exterioare.

Tehnologia DSEE Extreme cu Edge-AI restaurează precis materialul audio care se pierde prin compresie digitală, pentru un sunet de înaltă fidelitate. Edge-AI analizează muzica în timp real și recunoaște instrumentele, genurile muzicale și elementele individuale ale fiecărei melodii, pentru a restaura sunetele din gama înaltă care se pierd prin compresie, oferind o experiență de ascultare mai bogată. Pentru crearea acestui sistem AI, Sony a colaborat cu Sony Music Studios Tokyo și a colectat date despre muzică pentru a obține o perspectivă reală asupra modului în care sunt compuse semnalele muzicale specifice.

ads

Funcția 360 Reality Audio, o nouă experiență audio imersivă, este disponibilă pe căștile WH-1000XM4 în combinație cu un smartphone cu Android™/iPhone, care are instalată o aplicație pentru servicii de streaming. Experiența de audiție 360 Reality Audio oferă utilizatorilor o adevărată imersiune în muzica preferată, de parcă s-ar afla în fața artistului favorit. Atunci când folosesc căștile WH-1000XM4 și aplicația „Sony | Headphones Connect”, utilizatorii se pot bucura de un cadru muzical imersiv, perfect optimizat pentru fiecare ascultător în parte.

Funcția Adaptive Sound Control pentru WH-1000XM4 poate sesiza unde se află utilizatorii și regla setările în funcție de sunetul ambiental, oferind o experiență de ascultare remarcabilă. În timp, Adaptive Sound Control învață să recunoască locațiile cel mai frecvent vizitate de către utilizatori precum locul de muncă, sala de sport sau cafeneaua preferată și va adapta sunetul în funcție de situație. Atunci când călătoresc, utilizatorii se vor putea concentra pe deplin la experiență și vor putea asculta melodiile preferate fără întreruperile cauzate de zgomotul de fundal. De asemenea, atunci când se plimbă, pot fi atenți la tot ce este în jurul lor și să se bucure în continuare de muzică. Prin intermediul aplicației „Sony | Headphones Connect App” pot fi configurate cele mai vizitate locații, dar și setările preferate, iar setările pentru sunetul ambiental se vor actualiza automat, pe măsură ce utilizatorii se deplasează dintr-un loc în altul.

Căștile WH-1000XM4 vin cu o funcționalitate nouă și inovatoare „Speak-to-Chat”, care permite utilizatorilor să aibă scurte conversații fără să-și scoată căștile, putând comanda o cafea în timp ce ascultă muzică. E suficient ca utilizatorul să spună câteva cuvinte, iar căștile îi vor recunoaște vocea, vor opri automat muzica și vor permite redarea sunetului ambiental, astfel încât conversația să se desfășoare fără îndepărtarea căștilor. Muzica pornește automat, la 30 de secunde după ce utilizatorul a vorbit ultima dată. Modul „Quick Attention” este disponibil pentru căștile WH-1000XM4, astfel încât dacă utilizatorii doresc să asculte un anunț sau să răspundă scurt la ceva, tot ce vor trebui să facă este să-și poziționeze mâna peste cupa dreaptă pentru a reduce instantaneu volumul și a permite redarea sunetului ambiental.

Căștile WH-1000XM4 sunt dotate cu o funcție care detectează dacă sunt purtate și adaptează redarea în consecință, pentru a economisi energia bateriei. Datorită senzorului de proximitate și celor doi senzori de accelerație, căștile opresc automat muzica atunci când sunt date jos și reiau redarea atunci când sunt purtate din nou, pentru o experiență de ascultare fără efort.

Căștile WH-1000XM4 sunt echipate cu noua tehnologie Precise Voice Pickup, prin intermediul căreia sunt controlate în mod optim 5 dintre microfoanele disponibile în căști și sunt procesate semnale audio avansate pentru a recepționa vocile clar și precis pentru apeluri hands-free și Speak-to-Chat.

Au o autonomie a bateriei de până la 30 de ore, inclusiv funcția de încărcare rapidă, oferind până la 5 ore de redare wireless după doar 10 minute de încărcare. Sunt compatibile și cu noua funcționalitate Fast Pair de la Google, care permite localizarea cu ușurință a căștilor prin apelarea acestora.

Noile căști includ același panou tactil de control cu care a fost dotat și modelul anterior și sunt optimizate pentru Google Assistant și Amazon Alexa, astfel încât utilizatorii să își poată organiza întreaga zi cu ajutorul asistentului vocal preferat.

Căștile wireless de top cu funcție de anulare a zgomotului WH-1000XM4 vor fi disponibile la finalul acestei veri, în două variante de culoare, negru și argintiu, la un preț de aproximativ 1.837 RON.