Îmi place cum le zice Alex, dar mi-a atras atenția și asupra faptului că articolul de ieri despre WWDC era incomplet. Am rezistat cam o oră și treizeci de minute, apoi îmi vâjâia capul și mă strângeau căștile. Am zic că probabil nu vor mai lansa ceva în plus.


Ei bine, m-am înșelat. Mi-au scăpat niște anunțuri și aș vrea să le trec în revistă mai jos.

iPad Pro de 10.5 inch

Apple a lansat noul iPad Pro cu ecran de 10.5 inch, mai mare, mai comod de utilizat pe drum, pentru activități business. Rămâne o tabletă premium care nu poate fi ignorată nici de fanii Apple, nici de cei care vor un dispozitiv de încredere, diferit de ceea ce are restul lumii. Noul iPad Pro are dimensiunile celui de anul trecut, dar are marginile mai subțiri – trendul acestui an în zona design-ului de dispozitive.

Noua tabletă se lansează săptămâna viitoare și vine cu iOS 10. Pe site-ul Apple are un preț de 650 dolari varianta doar cu Wi-Fi, 780$ cea 4G.

Apple HomePod

Deși aseară părea că au trecut de prezentarea boxelor fără a lansa un concurent Amazon Echo, pînă la urmă Apple a lansat HomePod. Este practic tot o boxă cu un asistent digital încorporat. Cei de la Amazon cred că au lansat-o fix la nimereală, dar ideea a prins și cum era ieftină, a devenit subiect de glume, dar și de clipuri video, practic a devenit un dispozitiv viral, care a fost cumpărat de foarte multă lume care nu face practic ceva cu el. Da, e posibil să dai comenzi vocale de pe Amazon, dar eu cred că ai prefera să verifici lista aia mai atent înainte să plătești cine știe ce.

HomePod este un produs premium, Apple i-a pus o etichetă de 350 de dolari, aproape dublu comparat cu Amazon Echo. Cei de la Google au un dispozitiv similar cu 129 de dolari. Dar asta a fost mereu diferența între Apple și restul competitorilor.

Singurul serviciu suportat de HomePod este Apple Music, nu știe să facă alte achiziții. Dar poți vorbi cu Siri în caz că te simți singur 🙂

Alte noutăți

Tot la WWDC, cei de la Apple au anunțat că vor oferi 2TB de stocare în iCloud pentru doar 9,99 dolari pe lună. Este aproape jumătate de preț, iar vechiul abonament de 1TB dispare complet.

Au lansat o aplicație de chat pentru companii, Business Chat. Va permite conectarea directă între companii și clienții lor.

Apple Pencil Case este cel mai nou accesoriu lansat, o husă pentru Apple Pencil, care costă 30 de dolari. Cam astea sunt noutățile, sper că nu am ratat iar ceva 🙂