Bloodhound SSC va fi cea mai rapidă mașină din lume, având 135.000 de cai putere, un motor de avion cu reacție și unul de rachetă, iar scopul lor este să depășească viteza sunetului și să stabilească un nou record mondial. Și arată cam ca o rachetă.
Vedeți și o prezentare video a mașinii:
Click pe imagine pentru mărire.
Blodhound SSC are 13,4 metri lungime și cântărește 7,5 tone. Combină tehnologii de la mașinile de curse, avioane și rachete. Partea din față este din fibră de carbon, similară cu cocpit-ul mașinilor de Formula 1, roțile frontale sunt în caroserie, iar cele din spate în afara ei. Putetrea oferită de cele două motoare este de circa șase ori mai mare decât cea de la mașina de Formula 1.
Ar trebui să atingă viteza de 1,690 km/h, 469 de metri într-o secundă. Roțile fac cam 10.000 de rotații într-un minut. Recordul mondial pentru viteză pe sol este deținut de Andy Green, din 1997, a atins atunci 1227,98 Km/h.
Reprezentanții Proiectului Bloodhound colaborează cu multe companii din domeniu pentru partea de tehnologie. Scopul lor este să promoveze sistemul de educație STEM (știință, tehnologie, inginerie și matematică). Ei nu doresc doar să bată recordul de viteză, ci doresc să inspire generațiile următoare în alegerea unei cariere în știință și inginerie.
Oracle a devenit astăzi partener Bloodhound, va furniza companiei tehnologie Cloud și Data Mining necesară în colectarea, analizarea și difuzarea datelor provenite de la peste 500 de senzori instalați pe mașina supersonică Bloodhound către sălile de studiu din întreaga lume. Aceste informații le vor oferi studenților o perspectivă detaliată asupra modului în care tehnologia este folosită de cel mai rapid vehicul terestru din lume. Milioane de oameni din întreaga lume urmăresc subiectul, iar odată cu pregătirea mașinii spre testare în acest an, se așteaptă o creștere a numărului oamenilor interesați.
Tentativa lor de a bate recordul mondial va avea loc pe 26 octombrie și pe site-ul lor se pot cumpăra deja bilete. Au evenimente programate și pe 28 și pe 30 octombrie. Oficialii companiei spun că cursele aeronautice și spațiale din anii 1960 au inspirat un val de tineri să urmeze o carieră în domeniul științei și al ingineriei, iar speranța este ca Bloodhound să facă același lucru într-un moment în care abilitățile tehnice se află în plină dezvoltare.
Tehnologia Oracle nu doar că ajută Bloodhound să-și conducă programul educațional; ci și oferă suport inginerilor din echipă în optimizarea mașinii supersonice Bloodhound pentru a doborî recordul de viteză. Cu o vizualizare în timp real a modului în care diferite componente și tehnologii din mașină se manifestă, echipa Bloodhound va fi capabilă să găsească rapid și să abordeze orice problemă tehnică pe măsură ce mașina rulează în atingerea vitezei de 1609 km/h.