Vânzările de dispozitive smart (ceasuri și brățări de fitness) au crescut cu 200% în trimestrul trei conform IDC, Fitbit continuă să fie lider, dar pe locul doi s-a instalat Apple, iar topul este completat de Xiaomi și Garmin. Restul firmelor sunt din ce în ce mai mici și mai necunoscute.

fitbit vs applewatch

Anul trecut, în trimestrul al treilea, s-au vândut la nivel global circa 7 milioane de dispozitive, iar acum în perioada iulie-septembrie s-au vândut 21 de milioane. Probabil în perioada cadourilor se vor vinde și mai multe.

Prețul mediu al unui smartwatch este acum 400 de dolari, iar prețul mediu pentru brățările smart este de 100 de dolari. Fitbit a vândut 4,7 milioane de dispozitive, iar Apple circa 3,9 milioane. Cu alte cuvinte producătorul de brățări fitness și-a dublat vânzările. Apple nu lansase ceasul anul trecut, deci au ajuns direct pe locul doi. Xiaomi, care a avut de asemenea Mi Band, un produs foarte popular și ieftin, a vândut 3,7 milioane de dispozitive, iar creșterea aici este de 800%, cu mult peste media pieței.

ads

Garmin, care a reușit tranziția de la producția de GPS la noile dispozitive smart, a vândut circa 900.000 de ceasuri, fiind pe locul patru. Cei de la IDC listează pe locul cinci compania XTC, o subsidiară a grupului BBK, care a depășit Samsung. Nu am auzit de această firmă și nici n-am găsit nicăieri produsele lor. Au focus doar pe piața din China, au vândut 700.000 de astfel de dispozitive, iar Samsung numai 600.000. E drept că Samsung nu are brățări, doar ceasuri, care sunt mai scumpe.

IDC spune că creșterea Apple Watch față de trimestrul anterior este mică. Dar studiul arată că astfel de dispozitive au devenit comune și începe lumea să-și dorească să poarte așa ceva. Deci vânzările vor crește în continuare.

 

Sursa