Cercetătorii NASA au anunțat oficial că au găsit apă curgătoare pe Marte. Se confirmă astfel teoriile conform cărora canalele de pe planeta roșie sunt create prin curgerea apei. Șansele de a găsi forme de viață, fie ele și celulare, au crescut simțitor.

nasa

Sursa foto: NASA.

Fluxul de apă nu este continuu, dar a fost observat. Se pare că apa este sărată, conține niște cloruri care se cristalizează ca sarea când apa se evaporă.

Cercetătorii spun că vor încerca să determine sursele de apă și dacă aceasta ar putea pe viitor să fie folosită în misiuni de cercetare cu echipaj uman.

Apa este un ingredient vital pentru formele de viață, nu există acum detalii privind viața pe Marte, dar pe pământ oriunde este apă este și viață, au spus oficialii NASA.

Există bugete pentru explorarea planetei Marte, iar anul viitor va fi trimis un nou robot experimental, care va studia interiorul scoarței. Apoi în 2018 urmează să fie trimis un laborator care va căuta semne de viață. În 2020 vor trimite următoarea versiune de rover, care va continua misiunea Curiosity și va aduce noi mostre de sol pentru a fi analizate.

Aceștia sunt doar primii pași în următorii ani, nu există încă un plan pentru misiune cu astronauți pe Marte.

Via

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, 10 ani doar blogger, iar ultimii 16 ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt doar pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected]
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!