Britanicii construiesc un motor de rachetă cu fuziune nucleară

Compania de propulsie spațială Pulsar Fusion a început construcția unui motor de rachetă cu fuziune nucleară. Ei intră în cursa pentru a deveni prima firmă care a lansat un sistem de propulsie cu propulsie nucleară în spațiu. NASA a ales un alt model, denumit propulsie termal-nucleară.
tutorial android eliberezi spatiul de stocare

Android: cum eliberezi spațiul de stocare al telefonului

Am făcut un clip despre cum să eliberezi spațiul de stocare al telefonului, valabil pe Android. Cred că se poate aplica și pe iPhone dacă vă prindeți care sunt serviciile similare de la Apple. Probabil în cazul iOS sunt costuri mai mari pentru versiunile premium, dar nici nu au bătăi de cap.

Anonymous spune că NASA a descoperit viață în spațiu

Grupul de hackeri Anonymous spune că a descoperit informații în declarațiile NASA conform cărora Agenția Spațială Americană va anunța curând că a descoperit viață în spațiu (video la final). Se pare că a avut loc o audiere în fața Comitetului pentru Știință Tehnologie al SUA.

Europenii vor să construiască o bază permanentă pe Lună

Agenția Spațială Europeană a aunțat că va constui o bază permanentă pe Lună, în care să lucreze cercetătorii și eventual să se poată face tursim spațial pentru a strânge fonduri suplimentare. De asemenea, vor să facă foraje miniere. Sigur, pare cam SF acum și trebuie să ne întrebăm de ce nu au făcut americanii sau […]

Cercetătorii NASA au găsit apă curgătoare pe Marte

Cercetătorii NASA au anunțat oficial că au găsit apă curgătoare pe Marte. Se confirmă astfel teoriile conform cărora canalele de pe planeta roșie sunt create prin curgerea apei. Șansele de a găsi forme de viață, fie ele și celulare, au crescut simțitor.

NASA: revenim pe Lună cu echipaj uman în 2021

La 46 de ani de la primii pași făcuți de un om pe Lună, oamenii de știință au făcut și un anunț care a trecut în general neobservat. Misiunile spre satelitul natural al Pământului vor fi reluate, cu echipaj uman, din 2021. Iar planul este să realizeze prima bază spațială stabilă pe Lună. De notat […]