Mâine începe CES 2017, cel mai mare târg IT&C la nivel mondial și cel care trasează tendițele anului. Vom vedea o mulțime de gadgeturi și tehnologii noi și vom surprinde tendințele anului, caracteristici și tehnologii noi care se vor regăsi în principalele produse lansate anul acesta.

CES 2017

Gadgeturi și tendințe la CES 2017

De-a lungul timpului am adunat multe știri despre CES, tot aici veți putea urmări doar lansările de la târg dacă nu vreți să citiți și restul informațiilor de pe blog.

Astăzi a început ziua media, au fost deja câteva anunțuri oficiale, precum cele făcute de Lenovo. Circulă deja detalii despre lansările Samsung, LG sau Asus. Vedem care vor fi noutățile celorlalte branduri cunoscute sau mai puțin cunoscute.

Se pare că două tehnologii sunt promovate intens de greii industriei IT. Niciuna nu este chiar perfecționată, niciuna nu este chiar importantă, dar sunt noii factori de marketing pentru companiile din domeniu. Vorbim despre Augmented Reality, adăugarea de elemente virtuale peste realitatea de zi cu zi, dar și Virtual Reality, realitatea virtuală. Sigur, sunt jocuri interensate, sunt aplicații interesante, dar niciuna nu este foarte importantă. Am testat cam toate versiunile VR ieftine, dar și Oculus Rift, HTC Vive și Gear VR. Experiența e plăcută, dar nu avem prea mult conținut. Obosești cu ochelarii la ochi și te dor ochii dacă insiști. Cele premium sunt conectate fire, au nevoie de computere puternice, fie de terminale smartphone costisitoare pentru a avea o experiență bună.

Asistenții virtuali sunt peste tot. Toată lumea lansează fie propriul asistent digital, fie propriul produs care folosește un asistent digital deja existent, Alexa de la Amazon rămâne vedeta.

Noi tehnologii pentru display. Tocmai ați cheltuit câteva mii de lei pe un televizor nou? Ei bine, în 2017 se lansează noi tipuri de ecrane, noi tehnologii de imagine, noi tipuri de tehnologii audio. Să vedem dacă va prinde vreuna.

Tot mai multe discuții despre 5G, deși industria nu a ajuns la un standard comun. Au stabilit niște specificații care trebuie atinse, iar apoi fiecare operator și fiecare dezvoltator de echipamente a ales altă soluție pentru 5G. Vor vorbi mult despre tehnologie, dar cred că la lansare va fi un haos mai mare decât la 4G.

Smart Home. Deși trendul nu a luat amploare și nu sunt decât câțiva pasionați interesați real de tehnologie, brandurile dau înainte pe tema asta. Noi senzori, noi unități centrale, noi camere de monitorizare, noi soluții smart pentru acasă. Sunt convins că vor fi câteva sute de produse.

Noi laptopuri, noi telefoane, noi camere foto, noi televizoare, noi gadgeturi. O să fie o mulțime de anunțuri de acest gen. Eu mai am de scris și despre dispozitive testate și altele asemenea.

Urmăresc ce se întâmplă la CES 2017 și vă țin la curent.