Consumer Electronics Show (CES) 2019 se deschide pe 8 ianuarie 2019 la Las Vegas. Nu am reușit pînă acum să ajung la acest târg internațional, de obicei este foarte aproape de Revelion și cred că e o bătaie de cap să pleci pe în SUA la început de ianuarie, dar cine știe, never say never. Totuși, am urmărit CES în fiecare an și am notat lansările de acolo. Acum fac doar un scurt preview cu ce s-ar putea lansa anul acesta.
P.S. urmăriți toate știrile de la CES aici (cu atenție la dată).

Noutăți de la CES 2019

 •  nu avem confirmări oficiale, dar se spune că la CES 2019 s-ar putea să vedem noi telefoane pliabile. După cum știți, vorbim despre anunțuri anterioare legate de:
  un telefon pliabil Samsung;
  smartphone pliabil Huawei Mate;
  telefon pliabil Sony care e transparent;
  smartphone Google cu ecran pliabil;
  un proiect similar Xiaomi pare real;
 • Sony ar putea lansa la CES noi modele de telefoane ieftine, Xperia XA3 și XA 3 Ultra;
 • probabil producătorii chinezi vor profita de CES 2019 să lanseze telefoane noi înaintea rivalilor occidentali, coreeni sau japonezi. Știm că anul trecut Vivo lansa primul telefon cu senzor de amprentă în ecran. Anul acesta sunt doar câteva anunțuri, privind un nou smartphone Alcatel. Urmărim ce se întâmplă și vedem. Apple are o reclamă la Las Vegas, care face legătura dintre celebrul slogan “what happens in Vegas, stays in Vegas” și scandalurile privind accesul la datele personale pe Android – vedeți aici.
 • ca de obicei, se vor continua niște trenduri de marketing cunoscute: Samsung va lansa noi gadgeturi cu Inteligența Artificială, dacă nu vreți cumva Alexa sau Google Assistant, veți putea folosi boxe și altele cu Bixby, în caz că cineva din toată lumea asta s-ar gândi să folosească așa ceva. Oricum, rămân la părerea că Bixby sau ThinQ sunt doar Google Assistant personalizat, nu asistenți diferiți. Adică fac același lucru.
 • Se va continua și trendul nebun cu televizoare 8K, care va deveni tot mai puternic. Vor fi televizoare cu ecrane tot mai mari, cu tehnologii de imagine tot mai performante și diverse alte funcții smart care să le facă mai atractive.
 • Samsung Electronics a anunțat trei noi modele de monitoare: modernul și minimalistul Space Monitor, modelul CRG9 conceput pentru o experiență de joc bună și UR59C, un monitor curbat 4K UHD, pentru creatorii de conținut. Monitoarele oferă  tehnologii noi, au ecrane ultra-wide și culori reale pentru o experiență de gaming imersivă, dar și design exterior care permite economisirea de spațiu pentru a crește productivitatea. Toate cele trei noi monitoare vor putea fi văzute la standul Samsung.
 • LG Electronics (LG) va prezenta noile monitoare din seria „Ultra”, care includ atât modelele UltraWide pentru o productivitate remarcabilă, cât și UltraGear pentru o experiență de gaming îmbunătățită. Consolindând reputația LG în categoria monitoarelor UltraWide (21:9 și mai mult), dimensiunea impresionantă a noului monitor UltraWide de 49 de inch (modelul 49WL95) este ideală pentru a spori productivitatea în orice mediu de lucru, în timp ce monitorul de gaming UltraGear (modelul 38GL950G) combină calitatea superbă a imaginii cu o viteză surprinzătoare, pentru a oferi gamerilor o experiență impecabilă.
 • LG TWINWash este deja câştigătorul unui premiu CES 2019 pentru inovaţie – este un sistem format din maşina de spălat cu două cuve şi uscător, care îşi va face debutul  la Las Vegas. Sistemul are un compartiment superior de spălare cu capacitate foarte mare și un compartiment inferior SideKick, alături de uscătorul cu pompă de căldură DUAL Inverter vă permite să încărcaţi simultan două cicluri de spălare, în timp ce uscaţi la temperatură joasă, în mod delicat, un alt ciclu de rufe. Noul sistem LG este dotat, de asemenea, cu tehnologie Wi-Fi şi SmartThinQ.
 • Asus ar putea prezenta noi modele de laptop-uri Chromebook;
 • D-Link pregătește un modem 5G cu viteze de pînă la 2.8Gbps, este interesant de văzut cât de repede se lansează noua tehnologie;
 • tot mai multe discuții fac referire la mașinile zburătoare, doar că am două vești destul de nasolare: fie veți avea nevoie de permis de pilot care este destul de dificil și scump de obținut, fie va fi nevoie chiar de locuri de aterizare / decolare speciale, iar în restul timpului veți merge tot pe străzile aglomerate în regimul actual de bară la bară. E interesant, e de viitor, dar va mai trece mult pînă să fie cu adevărat utile. Poate mai discutăm pe tema asta.

Dacă ați observat alte anunțuri interesante, lăsați un comentariu să mă uit și eu peste ele 🙂