Sony lucrează la telefonul pliabil, pentru 2019 va fi anul telefoanelor cu display pliabil. Însă japonezii sunt cu un pas în față, iar smartphone-ul lor ar putea fi și transparent. Vedeți schema de mai jos publicată de Let’sGoDigital. Puteți citi materialul original folosind add-on de Google Translate sau site-ul pe care se pot traduce pagini web.

Mi se pare un pic mai interesant decât telefonul pliabil Samsung sau cel de la Huawei care este în lucru de asemenea. Cred că la CES 2019, în ianuarie, vom vedea lansate telefoanele pliabile. Deja o companie chineză a făcut acest lucru, iar FlexPai a fost lăudat. Însă recent s-a văzut că sud-coreenii au vândut tehnologia către chinezi. Nu este clar dacă chiar FlexPai este făcut pe baza documentelor furate, dar este destul de plauzibil.

De aproape doi ani Samsung tot anunță pe surse că vor face un telefon pliabil. De anul trecut, compania și-a lăsat oficialii să vorbească cu presa despre telefoane în noi formate. Adică practic a confirmat deja că lansează modelul pliabil. Iar de vreo șase luni se speculează online privind telefonul pliabil Huawei.

Eu mă așteptam ca Sony să reacționeze, deși aș fi pariat pe LG să se miște mai repede. Dar LG are probleme financiare și tocmai a schimbat șeful diviziei de telefoane, deci e posibil să reacționeze mai greu de data asta. Sony în schimb au reușit să revină și modelele Xperia au fost tot mai bune de la an la an, plus promoții combinate cu televizoarele Sony și Playstation și Sony Movies, așa că presupun că în 2018 au crescut, având mai puțin stres financiar. O să vedem studiile oficiale curând.

Telefon pliabil Sony cu ecran transparent

Planurile Sony au ieșit la iveală în urma unei cereri depuse la oficiul de patente. Documentele provin de la World Intellectual Property Organization (WIPO). Vă citez, pe scurt, din proiect:

A display device includes a display section having a first display surface and a second display surface facing each other. The display section includes a first display panel disposed on the first display surface side, and including a plurality of light emitting elements, and a second display panel disposed on the second display surface side, and including a plurality of light control elements each performing light control for control of transmission or reflection of incident light performing reflective image display utilising the reflection of the incident light.

telefon pliabil sony transparent

Documentele nu dezvăluie mai multe detalii, precum dimensiunile reale și moduri în care telefonul poate fi utilizat concret. După cum vedem, abordarea este diferită de cea anunțată pe surse în cazul Samsung. Dacă la sud-coreeni telefonul despachetat formează o tabletă cu ecran de 7.3 inch, iar fiecare jumătate are formatul unui smartphone actual, în cazul Sony telefonul pliat pare pătrat și desfăcut pare să fie un smartphone normal.

După cum știm deja, patentele publicate la astfel de instituții nu sunt totdeauna transpuse în produse reale. Însă deja știm contextul extrem de competitiv, nevoia marilor producători de a lansa o nouă generație de produse care facă vânzări mari, plafonarea industriei smartphone în momentul de față. Aparent, anul acesta doar producătorii chinezi o duc bine, datorită volumului mare de telefoane ieftine produse. Cu excepția firmei Gionee (telefoanele Allview) care intră în faliment de deștepți ce sunt.

Telefonul pliabil va fi probabil produsul anului 2019. O să vă scriu mai exact despre planurile Samsung, Huawei și vedem apoi ce se mai lansează. Sunt convins că va începe competiția în forță cu CES (Consumer Electronics Show) 2019, în ianuarie, la Las Vegas.