Asus a prezentat la CES 2020 routerele ZenWiFi AX (XT8) și ZenWiFi AC (CT8) pentru rețea de tip mesh, alături de nou anunțatul ZenWiFi Voice, care integrează Amazon Alexa și tehnologia Asus AiMesh. Cele mai noi routere ZenWiFi AX și ZenWiFi AC vin în două opțiuni coloristice: alb și negru grafit.

Utilizatorii care muncesc sau locuiesc în spații largi, cu puncte fără acoperire WiFi, au nevoie de o rețea de tip mesh. Într-o topologie de tip mesh, dispozitivele compatibile pentru rețeaua wireless cooperează pentru a primi informații oriunde e necesar să fie amplasate. Fiecare produs ZenWiFi utilizează tehnologia exclusivă Asus AiMesh pentru a furniza rețeaua cu cea mai bună performanță posibilă, alături de o interfață ușor de utilizat și noi facilități interesante, precum: abilitatea de a folosi nume separate pentru rețeaua WiFi pentru fiecare bandă, atunci când utilizăm orice dispozitiv ZenWiFi și o interfață intuitivă activată vocal cu Amazon Alexa pe ZenWiFi Voice.

Sistemul WiFi ZenWiFi AX include două routere WiFi 6 într-o configurație WiFi mesh pentru maximum de siguranță și o acoperire de până la 510 mp. Acesta atinge un tranzit fără precedent cu suportul WiFi 6 pentru clienți și comunicațiile internodale – de până la 6.600 Mbps în banda de 2,4GHz și în cele două benzi de 5GHz, obținându-se o viteză agregată de până la 2,2 ori mai mare comparativ cu routerele WiFi 5 tri-band.

Sistemul ZenWiFi AX este inspirat de estetica liniei de notebook-uri high-end, aspectul său fiind unul clasic, subtil. Cele două noduri ZenWiFi AX transferă date către infrastructura dedicată WiFi 6 4×4 la viteze de până la 4.804 Mbps, în timp ce clienții conectați au potențialul să depășească bariera gigabit. Un pachet de funcții suplimentare WiFi 6, incluzând MU-MIMO și OFDMA, ajută fiecare dispozitiv din rețea să profite de avantajul lățimii de bandă îmbunătățite pentru a reduce latența comunicațiilor, chiar și în mediile congestionate, cum ar fi apartamentele, căminele și cartiere urbane dense.

Pachetul ZenWiFi AX aplică automat setările existente de la primul router la cel de al doilea, astfel că utilizatorii își pot instala rapid și ușor soluția lor WiFi mesh. Un design special pentru antenă, o dispunere internă izolată și forma de fascicul AiRadar 2.0 asigură că ZenWiFi AX va furniza atât acoperire largă, cât și semnale puternice către fiecare dispozitiv conectat. Fiecare nod ZenWiFiAX are porturi Gigabit Ethernet 2.5, oferind conectivitate extrem de rapidă pentru conexiunile WAN sau LAN printr-un comutator automat.

Sistemul ZenWiFi AX include, de asemenea, o suită de funcții de securitate pentru a atenua amenințările comune, omniprezente pe o conexiune la Internet. AiProtection Pro, susținut de Trend Micro și disponibil gratuit pe întreaga durată de viață a routerului, rămâne actualizat pentru a restricționa anumite categorii de conținut. Un panou de activități le arată utilizatorilor conținutul urmărit, aceștia putând să restricționeze accesul online în anumite ore, aspect ideal pentru controlul parental.

ZenWiFi Voice integrează asistentul vocal Amazon Alexa, pentru funcționalități de la distanță, într-un router wireless stilat și flexibil în operare, ce poate servi drept element de bază într-o casă inteligentă. Acesta oferă o interfață intuitivă și familiară utilizatorilor, cu controale de volum sensibile la atingere pe suprafața superioară și o bară luminoasă LED, în trei culori, care înconjoară mijlocul carcasei pentru a indica când ascultă instrucțiunile și procesează comenzile vocale.

Deoarece ZenWiFi Voice acceptă tehnologia AiMesh, proprietarii de dispozitive pot utiliza ZenWiFi Voice ca un router de sine stătător, ca parte a unei rețele de tip mesh mai mari, cu alte dispozitive AiMesh sau pentru a îmbunătăți semnalul oricărui router wireless de la orice marcă în modul repetor.

Ca router autonom, routerul ZenWiFi Voice dual band AC1300 oferă o conexiune fluidă către dispozitivele wireless, precum și acces la Amazon Alexa. ZenWiFi Voice suportă viteze WiFi 5 de până la 1300 Mbps în mod agregat și oferă suport pentru clienții compatibili Multi-User MIMO, permițând furnizarea semnalelor dedicate către fiecare dispozitiv conectat pentru o mai bună stabilitate și latență redusă. ZenWiFi Voice servește, de asemenea, ca hub pentru serviciile de streaming muzical. Un microfon de câmp poate prelua comenzile vocale chiar în timp ce se ascultă muzică, iar un difuzor orientat în jos reproduce muzica cu fidelitate și profunzime. ZenWiFi Voice acceptă numeroase servicii de streaming de muzică și poate reda listele cu melodii ale unui utilizator, pur și simplu utilizând comenzi vocale. Sistemele audio existente într-o casă inteligentă pot fi conectate la ZenWiFi Voice, prin conectorul stereo de 3,5 mm, rulând muzica transmisă, practic către orice dispozitiv cu o intrare auxiliară. ZenWiFi Voice strălucește cu adevărat atunci când este parte a unei rețele mesh mai mari.

Prin combinarea cu alte dispozitive AiMesh, echipamentul poate extinde semnalul wireless în fiecare colț al unei case cu mai multe etaje. În plus, în fiecare cameră unde utilizatorii plasează un dispozitiv ZenWiFi Voice vor avea puterea Alexa. ZenWiFi Voice poate fi utilizat pentru a extinde semnalul curent al routerului prin simpla plasare în partea casei ce are nevoie de o îmbunătățire. De acolo, ZenWiFi Voice poate utiliza benzile de 5 GHz și 2,4 GHz pentru a amplifica semnalul oricărui router wireless în părți ale casei ce ar avea altfel conexiuni slabe sau intermitente. La deplasarea prin casă, dispozitivul wireless al utilizatorului va comuta automat între ZenWiFi Voice și router, în funcție de cine are cel mai puternic semnal.