MSI Creator 17 este un laptop dedicat creatorilor de conținut care vine cu o noutate: are ecran MiniLED, o tehnologie nouă, cu potențial mare de viitor. A fost prezentat la CES 2020 Las Vegas.

Mini LED este o tehnologie inovatoare, care are potențialul de a fi utilizată pe toate afișajele electronice. Are o structură mai simplă, cu performanțe mai bune, combinând toate punctele forte ale altor tehnologii de afișare. Până acum, Mini LED a fost folosită doar la unele televizoare, însă producătorii de afișaje de talie mondială și-au mutat atenția către Mini LED, iar valoarea sa estimată pe piață a atins cifra de 1 miliard de dolari și este de așteptat să fie adoptată de o varietate de industrii pe parcursul următorilor ani, de la laptopuri la smartphone-uri.

Pentru creatorii care doresc o calitate remarcabilă a imaginii, cu performanțe HDR 4K și luminozitate fără precedent pe laptop-uri, Mini LED este alegerea logică pentru următorul lor laptop. Având în vedere cererea din partea profesioniștilor și tendințele viitoare, MSI a preluat din nou un rol principal în industria laptopurilor, alegând Mini LED ca afișaj pentru creatorii de conținut.

ads

Ecranul de 17 inch al noului Creator 17 are o luminozitate maximă de 1.000 nits și iluminare Mini LED. Această tehnologie permite 240 de zone de control local al luminozității, oferind imagini vibrante cu nuanțe luminoase de alb, negru mai profund și imagini mai detaliate și mai clare.

HDR (High Dynamic Range) îmbunătățește semnificativ doi factori importanți – raportul de contrast și precizia culorii. Ecranul Mini LED al noului Creator 17 este, până acum, singurul display de laptop care poate atinge standardul HDR 1000 și o iluminare de 1000 nits. Acesta este de cel puțin două ori mai luminos decât omologii săi, ecrane LED sau OLED obișnuite.

Motivul pentru care HDR arată mult mai bine este faptul că oferă imagini cu luminozitate extrem de ridicată, un nivel mai mare de contrast între zonele luminoase și cele întunecate de pe ecran, utilizând în același timp mai multe culori pentru a crea o imagine mult mai realistă. De exemplu, puteți reproduce o imagine HDR doar dacă aceasta a fost realizată pe un display HDR, în caz contrar, creația dvs. ar putea suferi distorsiuni de culoare dacă ecranul nu are capacitatea de a atinge nivelul necesar de luminozitate.

Cu standard HDR 1000, afișajul noului Creator 17 poate reproduce culoarea reală a obiectelor așa cum este în viața reală. Creator 17 oferă, de asemenea, o rezoluție înaltă 4K pentru experiențe de vizualizare mai realiste și un gamut larg de culoare de 100% DCI-P3 pentru a oferi o precizie a culorilor cât mai aproape de realitate. O caracteristică suplimentară, importantă pentru creatori, este faptul că noul laptop acceptă atât spațiul de culoare DCI-P3, cât și Display P3, oferind utilizatorilor flexibilitate maximă pentru o varietate de scenarii.

În afară de display-ul Mini LED, noul laptop MSI Creator 17 este subțire și puternic, oferind putere de procesare CPU și GPU de ultimă generație, porturi complete pentru laptop, inclusiv primul port Type-C care acceptă reproducerea de imagini 8K pe un afișaj extern. Creator 17 este, de asemenea, echipat cu cel mai rapid cititor de carduri din lume UHS-III ce atinge o viteză de până la 624 MB pe secundă. În plus, portul Thunderbolt poate asigura până la 27W (9V/3A) pentru încărcarea rapidă a dispozitivelor mobile. Toate aceste caracteristici vor oferi o experiență de lucru plăcută pentru creatorii profesioniști.