În colaborare cu realizatorii filmului Avatar, Mercedes-Benz a prezentat la CES 2020 Las Vegas conceptul său de viitor, mașina Vision AVTR. Marii producători auto au mai avut astfel de inițiative, dar produsul Mercedes chiar arată excepțional și are tehnologii surprinzătoare.

Compania auto și-a anunțat dorința de a prezenta la CES o nouă perspectivă asupra mobilității durabile a viitorului. Vehiculul concept conectează omul, mașina și natura într-un mod natural, intuitiv. Ola Källenius, președinte al consiliului de administrație Daimler AG, a prezentat vehiculul concept la Teatrul Park din Metro-Goldwyn-Mayer (MGM) împreună cu regizorul câștigător al premiului Oscar, James Cameron. Vision AVTR este rezultatul unui parteneriat global fără precedent între Mercedes-Benz și autorul Avatar.

Tehnologia bateriilor organice din materiale reciclabile: vehiculul concept VISION AVTR folosește o tehnologie nouă privind bateria – celule organice pe bază de grafen, complet lipsită de metale rare. Materialele bateriei se pot transforma în compost și complet reciclabile. În acest fel, electromobilitatea devine independentă de resursele fosile.

Mercedes Vision AVTR oferă o privire asupra mobilității viitorului îndepărtat, combinând sustenabilitatea cu digitalizarea, precum și oamenii și mașinile cu mediul înconjurător. Vehiculul concept descrie un viitor de dorit al mobilității în care omul, natura și tehnologia nu mai sunt contradicții, ci sunt în armonie între ele.

Conceptul holistic al VISION AVTR combină designul interior, exterior și UX. Interiorul VISION AVTR devine un spațiu de experiență imersiv și transmite o experiență de utilizator complet nouă. Elementul de control multifuncțional din consola centrală permite șoferului să controleze intuitiv vehiculul prin simpla plasare a mâinii – atâta timp cât nu dorește să circule autonom. Noua acțiune, în combinație cu aranjamentul axei, nu numai că permite mișcarea înapoi și înapoi, ci și în diagonală. Spre deosebire de vehiculele convenționale, VISION AVTR se poate deplasa lateral cu aproximativ 30 de grade. Așa-numita „mișcare a crabului” conferă vehiculului concept un aspect asemănător reptilelor și o agilitate ridicată în mișcarea sa.