Panasonic a anunțat realizarea primilor ochelari pentru realitate virtuală (VR) ultra high definition(UHD) capabili de redare High Dynamic Range (HDR) într-o formă perfect adaptată, astfel încât utilizatorii să se simtă la fel de confortabil ca atunci când poartă ochelari obișnuiți.

Anticipând implementarea la capacitate optimă a serviciilor comerciale din a cincea generație (5G) de comunicații mobile, Panasonic așteaptă oferirea unei serii de servicii care folosesc ochelarii VR, inclusiv pentru vizualizarea VR a competițiilor sportive sau pentru experiențe de călătorii virtuale.

În timp ce ochelarii VR obișnuiți cu imagini de înaltă calitate și sunet extrem de precis conferă utilizatorilor experiențe de simulare imersive, ei prezintă totuși dimensiuni destul de mari și necesită să fie fixați cu o bandă pe cap.

Pentru noii ochelari VR, Panasonic a dezvoltat un dispozitiv de redare de înaltă performanță în colaborare cu Kopin Corporation, un producător de top în domeniul dispozitivelor de redare pentru ochelari VR. În plus, în acest nou dispozitiv au fost încorporate tehnologii audio și video de la Panasonic, inclusiv tehnologiile de procesare a semnalului cultivate prin dezvoltarea echipamentelor video precum televizoare și Blu-ray player-e, tehnologiile acustice ale sistemelor audio Technics și tehnologiile optice folosite în camerele digitale LUMIX.

Aceste tehnologii au permis Panasonic să obțină un model de ochelari VR compact și ușor, oferind imagini de înaltă calitate și un sunet optim pentru senzații de un realism puternic, care atrag utilizatorul în imaginile proiectate în fața ochilor, cu confortul specific purtării ochelarilor obișnuiți.

Principalele caracteristici ale produsului dezvoltat:

  • dispozitiv pentru imagini de înaltă calitate UHD, capabil să redea imagini HDR;
  • panou micro OLED dezvoltat în colaborare de către Kopin Corporation și Panasonic;
  • imagini naturale și cursive fără „efect de screen-door;
  • sunet de înaltă calitate capabil să reproducă o gamă variată de frecvențe de la ultra-joase la înalte;
  • adoptarea procesorului dinamic original de la Technics care folosește un fluid magnetic care permite lovirea cu precizie a diafragmei pentru o reproducere impecabilă, cu o distorsiune foarte redusă;
  • corp compact și ușor, permițând purtarea confortabilă a dispozitivului fără a mai fi necesară banda de fixare pe cap;
  • adoptarea modulului optic dezvoltat recent de Kopin Corporation, M Company, și Panasonic permite redarea imaginilor naturale și fără distorsiuni cu un grad superior de focalizare. Un design compact și ușor, sub forma unor ochelari obișnuiți.