Proiectul Telekom hub:raum a iniţiat o caravană în România pentru a selecta proiecte în fază incipientă din domenii precum: Smart City, logistică şi transport. Start-up-urile locale cu proiecte din ariile IoT, big data, cloud, securitate pe mobil, e-sănătate sunt, de asemenea, vizate.

dreamstime_s_2317150start-uo3
Credit foto: © Mauricio Jordan De Souza Coelho | Dreamstime.com – start-up.

Iniţiativa este parte dintr-un nou program derulat de hub:raum numit WARP Sprints. Acest nou concept de accelerator este bazat pe experienţa acumulată de-a lungul celor cinci ediţii ale programului WARP şi ale celor două ediţii ale programului „Challenge Up!”. Verticalele alese pentru ultimele luni ale acestui an sunt: Smart City, Logistică şi Transport.

Telekom a anunțat azi o întâlnire cu start-up-urile locale în Cluj, pe 27 septembrie, respectiv în Bucureşti, pe 30 septembrie.

ads

De-a lungul celor cinci ediţii ale WARP, peste 3.000 de start-up-uri au fost evaluate şi 58 de echipe din 18 ţări au fost invitate să fie parte din program. Dintre acestea, 10 echipe selectate au fost din România.

hub:raum oferă mentorat, know-how, spaţiu de lucru, acces direct la factorii de decizie de la Deutsche Telekom şi la peste 150 milioane de clienţi. Companiile au și acces la investiţii (până la 300.000 de euro).