Marți a început Microsoft Build, conferința anuală a companiei. Primul lansat a fost Copilot, noul asistent AI integrat în Windows 11. Acum vor avea cu adevărat asistent inteligent, nu știu care e viitorul Cortana. Iar ChatGPT va fi integrat real în OS.Despre asistentul Windows Copilot

Microsoft a vorbit doar despre AI în ultimele luni și era doar o chestiune de timp până când Windows va integra real noile tehnologii. Nu acel shortcut cu care au păcălit un pic utilizatorii. Astăzi, Microsoft a introdus Windows Copilot, un sistem care aduce capabilități de Inteligență Artificială direct în Windows 11. Pe scurt, face mai ușor ca niciodată utilizatorilor să folosească puterea AI.

Windows Copilot va avea și el un buton disponibil în bara de activități, astfel încât să fie mai ușor de accesat. De asemenea, va fi disponibil prin bara laterală Windows Copilot, care oferă acces la funcțiile sale în timp ce utilizați toate celelalte aplicații.

Windows Copilot

Windows Copilot vă permite să faceți tot ceea ce faceți deja pe Windows, cum ar fi modificarea setărilor și utilizarea funcțiilor precum Snap Assist sau Focus, cu avantajul suplimentar că AI poate de exemplu să rescrie rapid text cu un ton diferit prin simpla copiere a acestuia în Clipboard. Desigur, poate face și lucruri precum să răspundă la orice întrebări pe care le aveți, la fel cum ar face Bing.

Copilot este brandul pe care Microsoft îl folosește pentru funcțiile de asistare AI. Windows Copilot este construit pe Bing Chat. Și la fel ca Bing va suporta plug-in-uri de la terți. Atât plug-in-urile Bing, cât și ChatGPT pot fi utilizate în Windows Copilot, iar Microsoft încurajează dezvoltatorii să investească în continuare în aceste plug-in-uri.

Microsoft a făcut aluzii la integrarea de funcții AI în Windows în ultimele șase luni. Oficialii companiei au spus din ianuarie că „AI va reinventa modul în care folosiți Windows”. Mulți s-au așteptat ca Microsoft să aștepte până la următoarea versiune majoră de Windows, dar compania are în mod clar ambiții legate de Windows AI.

Microsoft va începe acum să testeze Windows Copilot în mod public în iunie, înainte de a-l lansa mai pe scară largă pentru utilizatorii Windows 11 existenți.

Mai multe detalii sunt pe blogul Microsoft.