Eset a lansat o funcționalitate de verificare pentru vulnerabilitatea EternalBlue, precum și o soluție de decriptare pentru ransomware-ul Crysis. Eu am verificat laptopurile pe rând și sunt ok.

your computer is safe

Primul utilitar, botezat EternalBlue Vulnerability Checker, inspectează dacă sistemele Windows au efectuate patch-urile necesare împotriva exploatării EternalBlue, care se află în spatele recentei infectări cu ransomware-ul WannaCry și care este încă utilizată pentru a răspândi software de crypto-mining și alte variante de malware.

Aplicația ransomware botezată Crysis blochează fișierele de pe sistemele infectate și adaugă extensiile .wallet și .onion. Soluția realizată de Eset, botezată Crysis Decriptor, ajută victimele unei variante de ransomware din familia malware Crysis.

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, 10 ani doar blogger, iar ultimii 16 ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt doar pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected]
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!