Curcubeu nocturn? Cum adică? OnePlus promovează camera foto Hasselblad de pe noua serie OnePlus 9 cu un eveniment inedit. Moonbow sau curcubeu nocturn – care apare doar în condiții speciale – a fost fotografiat cu ajutorul camerelor de ultimă generație. La final, aflați despre concurs!

curcubeu nocturn  moonbow oneplus

Ce este un curcubeu nocturn, Moonbow?

OnePlus a luminat cerul londonez cu un curcubeu nocturn (Moonbow). Este un fenomen natural rar și uimitor care apare atunci când lumina lunii este refractată prin picăturile de apă din aer. Poate fi văzut doar din câteva locuri din întreaga lume.

Curcubeul nocturn a fost recreat de OnePlus cu ajutorul unor proiecții luminoase care traversează un perete de ceață de sub lumina lunii pline. Astfel a fost creat propriul Moonbow în Londra, în fața Tower Bridge. Pentru simularea fenomenului a fost nevoie de 12 ore pentru construcție, de 60 de tone de apă pe oră folosite în mod prietenos cu mediul și de un proiector puternic, de 20.000 de lumeni.

În mod normal, curcubeul nocturn se produce doar natural. Atunci lumina este de obicei prea slabă pentru ca ochiul uman să discearnă culorile fenomenului. Cu toate acestea poate fi surprins folosind camera dispozitivelor din seria OnePlus 9. Camera foto creată împreună cu Hasselblad. Culorile șterse ale curcubeului nocturn sunt calibrate și devin vizibile prin lentila camerei.

Culorile Hasselblad

#TrueColors Moonbow a fost inspirat de parteneriatul OnePlus cu Hasselblad. Unul dintre cei mai mari producători de camere și obiective foto din lume. Hasselblad este renumit pentru designul special, calitatea imaginii fără compromisuri și reproducerea rafinată a culorilor naturale.

Seria OnePlus 9 reprezintă cel mai mare pas înainte al OnePlus în ceea ce privește calitatea camerelor foto. Hasselblad Camera for Mobile integrată pe noua serie OnePlus reprezintă un progres important în fotografia smartphone. Noile descoperiri sunt centrate pe noul standard al companiei pentru performanța culorilor. Calibrarea culorilor naturale cu Hasselblad – și pe un hardware premium pentru o calitate îmbunătățită a imaginii.

Merită OnePlus 9?

Seria OnePlus 9 oferă, de asemenea, performanțe puternice prin cel mai recent procesor mobil Qualcomm Snapdragon 888, display-ul Fluid 2.0 superior cu rating DisplayMate A+ și soluții de încărcare rapidă Warp Charge 65T și Warp Charge 50 Wireless. OnePlus și Hasselblad au ajustat împreună senzorii OnePlus 9 și 9 Pro, realizând numeroase teste de laborator ghidate de standardele înalte ale culorilor Hasselblad. Cele două companii au lucrat apoi împreună pentru a optimiza sute de scenarii de fotografiere pentru a calibra în cel mai mic detaliu performanța coloristică conform așteptărilor utilizatorilor de smartphone.

Concurs OnePlus

În următoarele patru săptămâni, participanții vor avea teme săptămânale pe subiectul autenticității: True Attitude, True Love, True Freedom și True You, iar în fiecare săptămână fotograful Hasselblad, Julius Hirtzberger, va alege câștigătorul care va primi un telefon OnePlus din seria 9 și alte surprinze. Va exista, de asemenea, posibilitatea de a participa la competiția True World Experience, unde șase câștigători vor avea fiecare șansa de a călători pe unul dintre cele șase continente, documentând totul pe OnePlus 9 Series.

Pentru a participa la competiția #TrueColors, utilizatorii trebuie să sheruiască imaginile pe Instagram folosind hashtag-ul #TrueColors. Mai multe detalii sunt disponibile pe @OnePlus_Romania.