Asus Republic of Gamers (ROG) a lansat noile desktopuri de gaming Strix GA35 și GT35, care oferă performanțe de nivel „tournament-ready” pentru sporturi electronice competitive și multe alte scenarii de utilizare. Prezentate la CES 2020, ROG Strix GA35 și Strix GT35 sunt desktopuri de gaming gândite pentru a susține o rulare fluidă a jocurilor în condiții deosebit de solicitante și oferă flexibilitatea de a face orice altceva, de la producerea de stream-uri de înaltă calitate, la dezvoltarea de jocuri.

Puterea grafică este crucială pentru menținerea unui avantaj în jocurile multiplayer și pentru randarea unor efecte vizuale realiste care fac jocurile AAA mai captivante, așa că aceste desktopuri Strix sunt echipate cu plăci grafice până la nivelul ROG Strix GeForce RTX 2080 Ti. Pentru sarcini de lucru solicitante precum crearea de conținut și activități ce implică mutitasking masiv, GA35 a fost echipat cu un procesor cu până la 16 nuclee AMD Ryzen 9 3950X, în vreme ce viitorul model GT35 va fi dotat cu procesoare Intel Core de generația a 10-a.

Cele trei ventilatoare masive ale plăcii grafice sunt poziționate vertical, într-un conector opțional, în vreme ce un radiator de 240 mm răcește procesorul printr-un sistem de răcire cu lichid. Acesta face parte dintr-un sistem de răcire mai cuprinzător, care include carcasa cu multiple zone optimizate pentru fluxul de aer. Carcasa complet nouă este simplu de deschis și de actualizat, oferindu-le gamer-ilor libertatea de a adăuga noi componente. Personalizarea este facilă, cu o suită de funcții de personalizare precum iluminarea Aura Sync, tehnologia Keystone II și Scenario Profiles.

Grafica stă la baza experienței din jocuri. Amplificarea detaliilor grafice în jocurile moderne necesită o placă video puternică, în special la rezoluția 4K. Jucătorii competitivi de esports au nevoie, de asemenea, să satureze ecranele cu rate de reîmprospătare ultra-înalte, care le permit să vadă și să reacționeze la acțiuni în câteva milisecunde.

Înarmate cu plăci grafice până la ROG Strix GeForce RTX 2080 Ti, sistemele GA35 și GT35 oferă rate de reîmprospătare înalte și fiabile pentru cele mai recente jocuri. GPU-urile acestei serii de plăci grafice de top se bazează pe arhitectura Nvidia Turing, care îmbină nucleele CUDA pentru rasterizarea tradițională cu nuclee RT pentru “ray tracing” și cu nuclee Tensor pentru accelerare bazată pe AI, inclusiv eliminarea zgomotului de imagine. Când rulează jocuri compatibile precum Battlefield V și Shadow of the Tomb Raider, această combinație permite un “antialiasing” mai rapid și iluminare, umbre și reflexii de o mai bună calitate.

ROG Strix amplifică puterea grafică a chip-urilor GeForce RTX 2080 Ti cu un uriaș radiator pe 2,7 sloturi, și trei ventilatoare Axial-tech care ajută placa să mențină frecvențe înalte în cele mai solicitante momente din jocuri. În testele interne, Strix GA35 a dus Overwatch până la 188 FPS la 4K și un nivel al detaliilor Epic, în vreme ce Shadow of the Tomb Raider a fost randat la 73 FPS în detalii bogate 4K Ultra.

Unele funcții adiționale comode fac Strix GA35 și Strix GT35 mașini de gaming ideale pentru turnee. La competițiile esports, jocurile și profilurile jucătorilor sunt în mod tipic stocate pe SSD-uri de 2,5 inchi. Organizatorii au nevoie de o cale ușoară de a încărca aceste date pe diferite sisteme, motiv pentru care G35 are două bay-uri pentru drive-uri ce pot fi schimbate „la cald”, în spatele unei uși cu arc montate în partea frontală a carcasei. Aceste bay-uri permit utilizatorilor să adauge și să îndepărteze rapid SSD-uri fără să fie nevoiți să deschidă carcasa sau să folosească instrumente speciale.

Carcasa integrează cu eleganță și un mâner pentru transport suficient de puternic pentru a suporta până la 30 kgf, sistemele fiind astfel ușor de transportat. Cârligul ascuns pentru suportul căștilor ajută la menținerea unui spațiu de joc ordonat; este testat să susțină căști de până la 3 kg și poate rezista la forțe de până la 10 kgf aplicate pe termen scurt.

CPU-ul este montat pe o placă de bază ROG Strix X570-F Gaming, cu un VRM bine reglat, care asigură o alimentare curată și fiabilă. Radiatoarele masive ajută la răcorirea VRM-ului, în vreme ce un sistem de răcire cu lichid cu circuit închis canalizează căldura emisă de procesor către un radiator cu ventilatoare duale, care evacuează căldura prin partea de sus a carcasei. Procesorul este deblocat pentru overclocking, astfel încât gamerii pot obține performanțe chiar mai înalte.

Cu până la 64 GB de memorie de înaltă performanță DDR4-3200, GA35 poate rula simultan jocuri și streaming live, înregistrări și multitasking. Un SSD NVMe cu o capacitate de până la 1 TB oferă un spațiu de stocare generos, iar anumite modele sunt și mai mult accelerate folosind cea mai recentă interfață PCI Express 4.0.

Stocarea internă are, de asemenea, un sistem de răcire dedicat pentru a facilita o performanță fiabilă. Sloturile duale pentru SSD-uri M.2 ale plăcii de bază sunt prevăzute și ele cu radiatoare care pot îmbunătăți transferul susținut de date și fiabilitatea pe termen lung. Pentru sarcini de stocare și mai solicitante, placa de bază Strix X570-F Gaming are și un conector pentru un ventilator M.2, care permite direcționarea către radiatoare a unui flux de aer rece.

Procesorul și placa de bază a lui GA35 suportă ambele cel mai recent standard PCI Express 4.0, care oferă dispozitivelor de generația următoare o lățime de bandă dublă față de cea a PCIe 3.0. Două sloturi PCIe x16 sunt conectate direct la CPU și suportă configurații multi-GPU, permițând utilizatorilor să își dubleze potențial puterea grafică prin adăugarea unei a doua plăci pentru a-și îmbunătăți cadrele și pentru a accelera sarcini solicitante cum este randarea 3D.

Porturile duale HDMI 2.0b ale plăcii grafice permit gamerilor să folosească căști VR alături de un monitor sau televizor 4K, pentru experiențe virtuale captivante. Pe modelele cu plăci grafice GeForce, ieșirile DisplayPort 1.4 oferă conectivitate pentru monitoarele de gaming Nvidia G-SYNC, ceea ce fluidizează și mai mult jocurile.

Intel I211-AT Gigabit Ethernet oferă conexiuni cu latențe scăzute pentru jocurile multiplayer, în vreme ce WiFi 5 oferă acces wireless rapid pentru activități cotidiene de streaming și navigare pe web. Cardul WiFi integrează și Bluetooth 5, pentru dispozitive compatibile.

În vreme ce ROG Strix GA35 și Strix GT35 excelează în arena esports competitive, ele sunt echipate flexibil și pentru crearea de conținut, streaming și alte sarcini.