Kaspersky a prezentat azi un joc video care poate fi jucat la serviciu: [Dis]connected.

[Dis]connected

Joc de securitate IT

Kaspersky a lansat un nou joc de securitate cibernetică mobilă, intitulat [Dis]connected. Aventura interactivă este o explorare a rutinei zilnice a unei persoane în viitorul apropiat, persoană care caută să mențină un echilibru sănătos între muncă și viață și să aibă succes atât în ​​carieră, cât și în relațiile sociale.

În completarea programelor tradiționale de formare în ceea ce privește securitatea cibernetică pentru companiile mari, jocul demonstrează realist beneficiile comportamentului sigur și poate fi folosit pentru a consolida ceea ce angajații au învățat deja. Jocul este potrivit pentru proiecte educaționale și media la nivel național.

ads

Potrivit unui sondaj recent realizat de Kaspersky, în rândul specialiștilor în IT și securitate cibernetică, 50% dintre companiile mari1 au în prezent cursuri de igienă în domeniul securității cibernetice. Cu toate acestea, angajații pot fi reticenți față de astfel de programe de formare. Oamenii pot crede că ar putea fi puși să facă treaba altcuiva, dat fiind că există departamente specializate sau, pur și simplu, nu văd cum le-ar afecta viața securitatea cibernetică. Astfel chiar după încheierea cursurilor și învățarea celor mai bune practici, ei pot acționa în continuare la fel ca înainte de training.

Ca lider recunoscut în instruirea legată de conștientizarea securității în 2021, inclus în segmentul complet de funcționalități ale furnizorilor SA&T din raportul Forrester Now Tech2, Kaspersky își îmbunătățește constant soluțiile educaționale și introduce noi tehnici de învățare actualizate. Astfel, pentru a face training-ul mai antrenant și pentru a crește interesele angajaților în securitatea informațiilor, compania a lansat jocul său sub forma unui roman vizual – [Dis]connected.

În joc, jucătorii trăiesc o zi (24 de ore) dintr-un viitor în care asistenții inteligenti pot găti micul dejun, iar casele subacvatice și augmentarea umană au devenit normale. În ciuda progresului tehnologic, există încă unele probleme care sunt familiare pentru oameni în prezent. De exemplu, personajul definit în joc trebuie să rezolve simultan o serie de sarcini de serviciu. Lucrează pentru un producător de implanturi revoluționare. Dar acesta va fi achiziționat de un concurent, iar condițiile de achiziție depind în mare măsură de succesul realizării proiectului jucătorului. În viața sa privată, scopul jucătorului este să nu ajungă să se despartă de partenerul de viață – care este supărat că petrece mai puțin timp cu el – menținând în același timp relații bune cu colegii și rămânând productiv.

Interfața jocului [Dis]connected

Alegerile făcute de jucători se dovedesc a fi interconectate. De exemplu, dacă au un conflict cu un coleg, acesta nu va fi informat despre schimbările importante survenite asupra proiectului. Iar dacă discuțiile cu colegii durează prea mult, jucătorii își vor depăși termenele de lucru.

Elementele de securitate cibernetică sunt întrețesute în mod natural în intrigă pentru a arăta cum deciziile legate de această sferă pot ajuta la atingerea sau ratarea obiectivelor personajului. De exemplu, jucătorii care decid să economisească timp și să nu își actualizeze implanturile nu își vor spori productivitatea și, prin urmare, nu vor putea finaliza proiectele la timp. În total, în timpul jocului, un utilizator va trebui să rezolve 24 de situații care acoperă subiecte precum parole și conturi, e-mailuri, navigare pe web, rețele sociale și mesagerie, securitate PC și dispozitive mobile.

Povestea are mai multe finaluri alternative în funcție de deciziile luate. Utilizatorii vor primi un rezumat al ratei lor personale de succes în gestionarea proiectului și a vieții lor personale, precum și o evaluare a abilităților și cunoștințelor lor în materie de securitate. Jocul de o oră este livrat într-o abordare fragmentată, fiecare sesiune durând până la zece minute. Acest lucru îl face mai digerabil și îl ajută pe jucător să-și păstreze cunoștințele. Jocul poate fi recomandat după ce angajații parcurg cursuri de formare, pentru a le consolida cunoștințele de securitate cibernetică dobândite și pentru a-i motiva să își pună abilitățile în practică. Atunci când este utilizat în proiecte naționale, jocul îmbunătățește gradul de conștientizare a securității cibernetice în rândul cetățenilor.

[Dis]connected este disponibil momentan numai pentru clienții corporativi. Funcționează pe smartphone-uri Android și iOS. Versiunea demo gratuită a jocului este disponibilă în App Store și Google Play.