Continuă seria de zvonuri despre seria iPhone 16, nu sunt foarte multe lucruri concrete, dar nici exagerate. Așa că vă povestesc un pic. Cică iPhone 16 și 16 Plus vor avea modul de cameră similar cu iPhone X, cele două camere fiind plasate într-un modul oval, pe stânga. Diferit de cum erau anterior. Iar modelele iPhone 16 Pro și Pro Max vor avea camere foto de un nivel mai bun, ceea ce este logic.

iPhone 16 și 16 Plus

Modulul foto iPhone 16 și 16 Plus

Zvonuri recente au anunțat ca modelele iPhone 16 non-Pro vor avea un nou design pentru camerele din spate. Mai exact vor schimba cele două lentile plasate pe diagonală ale camerei de la 15/15 Plus. Acum vor fi două lentile verticale pe spatele telefoanelor. La acea vreme, se credea că Apple face această schimbare, astfel încât iPhone 16 și iPhone 16 Plus să poată înregistra videoclipuri spațiale care ar fi redate în 3D pe casca Vision Pro. În prezent doar iPhone 15 Pro și iPhone 15 Pro Max pot înregistra videoclipuri spațiale.

Potrivit MacRumors, cel mai recent prototip testat pentru modelele iPhone 16 non-Pro arată două lentile din spate, una peste alta, în interiorul unul modul de cameră în formă de pastilă. Păstrează camerele Wide si una Ultra-wide. Ultimele modele de iPhone care au inclus două camere montate vertical pe spate au fost iPhone 12 și iPhone 12 mini.

Diferența dintre prototipul actual și modelele de bază de iPhone din 2020 este că modulul camerei din spate era mult mai mare decât denivelarea în formă de pastilă folosită pe prototip. De fapt, denivelarea camerei din spate folosită pe prototipul actual iPhone 16 non-Pro seamănă cu camera din spate folosită pe iPhone X.

Camera foto iPhone 16 Pro / Pro Max

Cel mai recent zvon despre iPhone 16 Pro spune că Apple va duce această experiență la nivelul următor din nou. Există deja mai multe rapoarte despre capacitățile camerei iPhone 16 Pro. De exemplu, se zvonește că Apple adaugă un obiectiv periscop ambelor modele noi Pro. În plus, se așteaptă ca compania să folosească cel mai nou sistem cu 2 straturi de la Sony în obiectivul principal, care poate capta mai multă lumină și poate reduce zgomotul de imagine.

Cu aceasta, senzorul ar îmbunătăți fotografia în condiții de lumină scăzută, în același timp îmbunătățind și intervalul dinamic. În plus, se zvonește foarte mult și un senzor de rezoluție de 48 MP pentru obiectivul ultra-wide. Dacă acest lucru nu este suficient, Apple intenționează să adauge și un nou buton de captură la iPhone 16 Pro.

Urmăresc subiectul și vedem dacă se concretizează.