Ecranul iPhone X a fost decretat drept cel mai bun de pe piață e către DisplayMate, conform GSMArena. Deja știm despre acest model că are două baterii, n-am prea văzut însă discuții privind autonomia reală. Mă aștept să vedem și camera foto iPhone X prin topurile de specialitate.

iPhone X display

Compania DisplayMate realizează aplicații pentru testarea ecranelor și calibrarea culorilor și publică din când în când clasamente cu cele mai bune display-uri. Pînă acum, terminalele Apple aveau scoruri foarte mari, dar de obicei cei de la Samsung primeau constant certificarea cu cel mai bun display pe un smartphone. Așa că decizia de anul acesta este surprinzătoare, pentru că au analizat deja și display-ul Note 8.

The iPhone X display has the most accurate display of any phone DM has ever tested. In their own words, “It is the most color accurate display that we have ever measured. It is visually indistinguishable from perfect, and is very likely considerably better than any mobile display, monitor, TV or UHD TV that you have.” The display targets sRGB and DCI-P3 and accurately hits both.

Ecranul iPhone X redă cel mai corect culorile, comparat cu orice alt display testat de DisplayMate. Este mai bun nu doar decât toate telefoanele, dar este mai bun decât ecranele TV, monitoare și alte dispozitive. Ecranul iPhone X are cea mai mare luminozitate înregistrată pe un gadget, la 634 cd/m2. Asta înseamnă că este mai vizibil în lumină directă, iar Note 8 are maximum de 560 cd/m2 în setările auto.

Pentru display-ul iPhone X a fost implementat un sub-pixel în formă de romb, care suplimentează culorile – red, green, blue – între pixeli pentru un efect mai bun anti-aliasing. Ecranul are unghiuri de vizualizare foarte bune și sunt foarte puține deformări ale culorii când te uiți din unghi. Se poate scădea luminozitatea pînă la 2 cd/m2 fără a pierder culorile. De obicei ecranele OLED pierd din culori când se scade luminozitatea.

Este un ecran anti-reflex, nu lucește în mediile luminoase, ceea ce îl face mai ușor de citit. DisplayMate laudă Samsung pentru realizarea acestui panel OLED, dar subliniază că rezultatele sunt date de calibrarea realizată software de Apple. Practic, datorită calibrării iese mai bine decât ecranele Samsung de pe propriile terminale ale sud-coreenilor.