iPhone X a fost demontat de un fan și pare să aibă două baterii, dacă imaginile nu sunt trucate cumva. Unul dintre zvonurile persistente pe parcursul ultimului an era că bateria de la următorul iPhone are formă de L sau de T. Ei bine, pare că acum s-a lămurit treaba.

Update: a apărut și testul iFixIT, în care apar cele două baterii, în total 2716 mAh .

Sursa: GSMArena

Clipul video este mai la finalul acestui articol. Apple nu a vorbit oficial deloc despre bateriile integrate în noile modele iPhone. În cazul iPhone 8 Plus, știm de la iFixit.com că bateria integrată este de 2900 mAh. La iPhone 8 se speculează că are 1821 mAh, deși nu am văzut să fie demontat. La iPhone X nu știm câți miliamperi are bateria.

Dacă acest clip este real, ar putea fi pentru că lansarea din China este cu câteva ore înaintea noastră, iar omul ar fi putut face rost de telefon la prima oră. Cei de la GSMArena apreciază că imaginile sunt similare cu alte modele iPhone și abordarea companiei privind design-ul intern. Dar practic, calitatea slabă a acestui clip ridică semne de întrebare dacă este real sau nu. Bateria este ultima necunoscută din această ecuație și eu speram să apară rapid articolul iFixit cu iPhone X. Probabil va fi zilele următoare.

La ora actuală pe site-urile de specialitate iPhone X apare cu o baterie de la 2700 la 2900 mAh. Eu cred sincer că este de capacitate mai mare, fiind un ecran mai mare decât la iPhone 8 Plus. Deja există un interviu care a circulat pe net de multă vreme, în care Jony Ive, designer-ul șef al produselor Apple, explică că este mai important cum arată și nu autonomia oferită. În ciuda dorinței explicate de peste 73% din utilizatori de a avea autonomie mai mare, oficialii companiei cred că bateriile externe sunt destul de comune, iar telefonul poate fi încărcat și în mașină sau la birou, deci nu este nevoie de baterii mai mari.

Oficialii Apple au declarat deseori că s-au făcut pași mari pentru a limita consumul de energie, au redus activitatea aplicațiilor și a senzorilor și au optimizat sistemul de operare pentru a permite o durată de viață mai mare a bateriei.