Furnizor oficial Apple, Samsung Display și-a reorganizat echipa de afaceri pentru a obține eficiență operațională în dezvoltarea panourilor pliabile pentru iPhone, susține un nou raport din Coreea. Potrivit The Elec, Samsung vrea să-și consolideze capacitățile în așteptarea primelor produse pliabile Apple, integrând expertiza pe care a dobândit-o în fabricarea dispozitivelor pliabile Samsung încă din 2019.


Concept EverythingApplePro

Se vor implica și Samsung și LG Display

Se spune că Samsung Display și LG Display lucrează deja la proiecte pentru produsele pliabile Apple, inclusiv panouri cu dimensiuni de 20,25 inch, potrivit zvonului. Nu este clar dacă dimensiunea panoului se referă la un anumit produs sau la un proces de producție a panoului.

Se știe că Apple lucrează la tehnologia de afișare pliabilă de câțiva ani, depunând mai multe brevete cu privire la această tehnologie. Zvonurile din septembrie 2020 indicau că Samsung furnizează Apple mostre de afișaje pliabile pentru un viitor ‌iPhone‌ pliabil, dar nu existase niciun indiciu puternic că Apple plănuia să folosească tehnologia Samsung până acum.

În 2021, Bloomberg a susținut că Apple a început „lucrarea timpurie” la un ‌iPhone‌ cu un ecran pliabil, dar că nu s-a angajat să lanseze un dispozitiv pliabil la acel moment. Dezvoltarea în 2021 nu s-a extins dincolo de un afișaj, iar Apple nu avea prototipuri pliabile de ‌iPhone‌.

Analistul Apple Ming-Chi Kuo a spus inițial că Apple va introduce un ‌iPhone‌ pliabil în 2024, dar în 2022 și-a revizuit predicția și a spus că este puțin probabil ca Apple să dezvăluie un iPhone pliabil până în 2025 sau mai târziu. Analistul de display Ross Young a sugerat, de asemenea, că 2025 este cel mai devreme în care am putea vedea un ‌iPhone‌ pliabil.

Analistul Apple Ming-Chi Kuo și-a subliniat așteptările pentru viitoarele iPhone-uri. Într-o notă de cercetare văzută de MacRumors, Kuo a spus că, deși a prezis anterior că Apple va lansa primele iPhone-uri cu Touch ID sub ecran în a doua jumătate a anului 2022, acum se așteaptă ca dispozitivele să fie lansate în a doua jumătate a anului 2023. Un progres mai lent decât se aștepta cu dezvoltarea. De notat că acestea nu s-au lansat încă. De asemenea, Kuo se așteaptă ca primul iPhone pliabil de la Apple să fie lansat în 2024, comparativ cu 2023 anterior.

Kuo nu a oferit alte detalii, inclusiv ce modele de iPhone ar putea obține un senzor de amprentă sub ecran. Este probabil ca Touch ID-ul de sub ecran să completeze Face ID, oferind utilizatorilor mai multe opțiuni de autentificare biometrică. Zvonul poate fi coroborat cu ideea unui iPhone fără notch, cu camera selfie sub display.