Vodafone România organizează a doua ediție anuală a programului Girls in STEM (Science, Technology, Engineering and Maths), în cadrul căruia 40 de eleve de liceu participă la cursuri și ateliere de programare, scopul fiind de a le încuraja să urmeze în viitor o carieră în domeniul tehnic.

Ediția din acest an se derulează în perioada iunie-septembrie 2018 și este structurată pe sesiuni de câte patru zile, organizate cu grupuri de până la 20 de participante și susținute de specialiști din cadrul companiei.

Girls in STEM oferă o experienţă de învăţare inedită, prin care sunt încurajate elevele de liceu să-și dezvolte abilitățile de programare și să abordeze astfel cu încredere oportunităţile pentru o posibilă carieră în domeniul tehnologiei. Alături de alte acțiuni pe care le derulează pe plan local, prin acest program Vodafone vrea să fie mai aproape de tineri, chiar din perioada școlii, pentru a-i susține în alegerile pe care le fac și care le vor defini viitorul traseu profesional, a explicat Florin Petrescu, HR Director Vodafone România.

Girls in STEM este un program lansat de Vodafone în 2017 la nivel global. Prima sesiune organizată în România anul trecut a avut 22 de participante. Succesul înregistrat a dus la continuarea programului în 2018 într-o formulă extinsă, care le oferă mai multor eleve oportunitatea să participe. Elevele înscrise în programul Girls in STEM primesc suport de la membrii echipei Vodafone România pentru a-și dezvolta atât competențele tehnice în domeniul programării, cât și alte competențe, cum ar fi cele interpersonale, de comunicare și lucru în echipă sau cele ce țin de zona profesională.

STEM reprezintă un concept educațional care se bazează pe ideea de educare a elevilor și studenților în patru domenii: știință, tehnologii, inginerie și matematică, folosind o abordare mulți-disciplinară și aplicată. Mai degrabă decât a preda aceste discipline separat și distinct, STEM le integrează într-o paradigmă de învățare coerentă bazată pe aplicații din lumea reală.

Vodafone România este o divizie a Vodafone Group Plc., unul dintre cele mai mari grupuri de telecomunicații mobile din lume, care oferă o gamă de servicii ce include voce, mesaje, date și comunicații fixe.