Cei 18 elevi români, membri ai cluburilor de programare CoderDojo din Cluj-Napoca și Timișoara, au câștigat locul 1 la 5 categorii și au ocupat a doua poziție la alte două secțiuni ale competiției internaționale CoderDojo Coolest Projects 2017, ce a avut loc la Dublin. Ei au fost ajutați să ajungă acolo de BRD – Groupe Société Générale.

În 2017 au fost înscrise în concursul CoderDojo Coolest Projects aproximativ 1.000 de aplicații, website-uri sau alte creații individuale sau dezvoltate în echipă, gândite de copii din întreaga lume. Proiectele care le-au adus premii elevilor de la Timișoara și Cluj-Napoca au fost înscrise în șapte categorii de concurs: Scratch – peste 13 ani, Dezvoltare de jocuri – sub 12 ani, Dezvoltare de jocuri – peste 14 ani, Hardware – între 12 și 13 ani, Hardware – peste 14 ani, Website – peste 14 ani și Evolution – Proiecte complexe.

Matei Caravaţeanu, cel mai tânăr participant din partea României la concursul CoderDojo Coolest Projects 2017, este membru al echipei @Academy+Plus de la CoderDojo Cluj-Napoca. El are 9 ani și a câştigat premiul I la categoria Dezvoltare de jocuri, sub 12 ani, pentru proiectul The Lost World, un joc care îți oferă posibilitatea să explorezi o lume post-apocaliptică.