Cei 18 elevi români, membri ai cluburilor de programare CoderDojo din Cluj-Napoca și Timișoara, au câștigat locul 1 la 5 categorii și au ocupat a doua poziție la alte două secțiuni ale competiției internaționale CoderDojo Coolest Projects 2017, ce a avut loc la Dublin. Ei au fost ajutați să ajungă acolo de BRD – Groupe Société Générale.

În 2017 au fost înscrise în concursul CoderDojo Coolest Projects aproximativ 1.000 de aplicații, website-uri sau alte creații individuale sau dezvoltate în echipă, gândite de copii din întreaga lume. Proiectele care le-au adus premii elevilor de la Timișoara și Cluj-Napoca au fost înscrise în șapte categorii de concurs: Scratch – peste 13 ani, Dezvoltare de jocuri – sub 12 ani, Dezvoltare de jocuri – peste 14 ani, Hardware – între 12 și 13 ani, Hardware – peste 14 ani, Website – peste 14 ani și Evolution – Proiecte complexe.

Matei Caravaţeanu, cel mai tânăr participant din partea României la concursul CoderDojo Coolest Projects 2017, este membru al echipei @Academy+Plus de la CoderDojo Cluj-Napoca. El are 9 ani și a câştigat premiul I la categoria Dezvoltare de jocuri, sub 12 ani, pentru proiectul The Lost World, un joc care îți oferă posibilitatea să explorezi o lume post-apocaliptică.

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, 10 ani doar blogger, iar ultimii 16 ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt doar pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected]
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!