Elon Musk vrea să cumpere Twitter și a oferit 43 de miliarde de dolari, peste valoarea companiei. Știrea vine la puțin timp după ce fondatorul Tesla și SpaceX anunțase că se gândește serios să facă o rețea socială alternativă.

Elon Musk

Sursa foto: https://ro.depositphotos.com/

Zilele trecute a cumpărat 10%

Elon Musk a surprins pe toată lumea când a cumpărat aproape zece procente din acțiunile Twitter, devenind practic cel mai mare acționar. Anunțul a avut loc pe 4 aprilie și atunci se spunea că Musk va intra în boardul director al companiei. Totuși, la câteva zile după, el a spus nu intenționează să se alăture boardului actual.

În urma anunțului privind achiziția celor 10%, valoarea acțiunilor Twitter a crescut cu aproape 30 de procente. La ora actuală, toate acțiunile companiei la valoarea actuală au fost estimate la 37 de miliarde de dolari. Deci oferta făcută este destul de bună pentru acționarii actuali.

Twitter are potențial

„Am investit în Twitter deoarece cred în potențialul său de a fi platforma pentru libertatea de exprimare pe tot globul și cred că libertatea de exprimare este un imperativ societal pentru o democrație funcțională”, a spus Musk într-o scrisoare trimisă președintelui Twitter, Bret Taylor. „Twitter are un potențial extraordinar. O voi debloca.”

Twitter a confirmat astăzi că a primit o propunere nesolicitată, fără caracter obligatoriu de la Elon Musk, de a achiziționa toate acțiunile ordinare restante ale Companiei pentru 54.20 USD per acțiune în numerar. „Consiliul de administrație Twitter va analiza cu atenție propunerea pentru a determina cursul de acțiune care consideră că este în interesul Companiei și al tuturor acționarilor Twitter”.

Elon Musk este unul dintre cei mai urmăriți oameni de pe Twitter, deseori postând meme și glume. AS ajuna la peste 80 de milioane de urmăritori. În prezent, averea lui valorează aproximativ 260 de miliarde de dolari, potrivit Bloomberg. Deși este probabil cel mai bogat om din lume în acest moment, nu a fost încă dezvăluit modul în care va obține finanțarea de 43 de miliarde de dolari.