Huawei a anunțat lansarea oficială a EMUI 11 / Android 11 în cadrul Huawei Developer Conference 2020 (odată cu Harmony OS). În cadrul conferinței, Wang Chenglu, președintele diviziei Software, a prezentat principalele funcții ale noului sistem de operare, inclusiv noul design UX, noi funcții de confidențialitate și securitate și experiențe îmbunătățite pentru toate scenariile.

Funcții noi în EMUI 11

  • noul design oferă un aspect familiar, iar tranzițiile și interacțiunile UI au fost optimizate pentru a îmbunătăți experiența de utilizare.
  • are noile opțiuni Always-On Display (AOD), care permite personalizarea ecranului cu ajutorul artei. Inspirat de opera renumitului pictor Piet Mondrian, noul AOD este adoptat cu paleta de culori primare roșu, galben și albastru. Utilizatorii pot să treacă dincolo de schema de culori a lui Mondrian și să coordoneze paleta de culori AOD cu propriile fotografii.
  • noile animații cu tranziții de lungă durată inspirate de tehnica omonimă din domeniul cinematografiei îi ajută pe utilizatori să se concentreze mai bine asupra sarcinilor. Tranzițiile de lungă durată scurtează mișcarea ochilor utilizatorului și diminuează oboseala, îmbunătățind în același timp eficiența recunoașterii.
  • funcțiile noi, precum MeeTime și Multi-Screen Collaboration, au devenit deja cunoscute pentru utilizatorii EMUI. Multi-Screen Collaboration permite și o colaborare mai bună între telefoane, PC-uri și tablete. Odată ce conexiunea este stabilită, tableta poate acționa ca o cameră web externă sau ca un al doilea ecran pentru computer, în timp ce computerul își poate partaja perifericele cu tableta. Documentele salvate pe computer pot fi editate direct pe tabletă, fie cu intrări tactile, fie cu un stylus pentru ilustrații. Într-o ședință, utilizatorii pot marca cu ușurință slide-urile de prezentare pe măsură ce acestea le sunt necesare pentru a-i ajuta să-și ilustreze ideile sau să folosească al doilea ecran pentru a căuta informații suplimentare.
  • EMUI are soluții complete de securitate pentru protecția utilizatorilor. La nivel de sistem, kernelul TEE OS a obținut CC EAL5+, cel mai înalt nivel comercial de securitate din lume.
  • EMUI 11 vine și cu noi funcții de confidențialitate. Atunci când transferă imagini, utilizatorii pot elimina cu ușurință din fișier toate datele personale sensibile precum locația, ora și detaliile dispozitivului. La rândul lor, memo-urile criptate protejează notițele personale, securizând conținutul cu un cod PIN sau blocare biometrică.

Testare beta și telefoane Huawei care primesc EMUI 11 / Android 11

Huawei a anunțat și programul EMUI 11 beta. Dispozitivele eligibile sunt Huawei P40, Huawei P40 Pro, Huawei P40 Pro+, Huawei Mate 30, Huawei Mate 30 5G, Huawei Mate 30 Pro, Huawei Mate 30 Pro 5G, Huawei Mate 30 RS Porsche Design, Huawei MatePad Pro și Huawei MatePad Pro 5G. Eligibilitatea pentru versiunea beta va fi extinsă și pentru Honor 30, Honor V30, Huawei nova 7 și altele, la o dată ulterioară.

ads