Astăzi a fost lansată în premieră pentru pasionații de artă și tehnologie prima expoziție digitală pe Gear VR, puteți vizita lumea artistului George Enescu. Cei care trec pragul Muzeului Național George Enescu din București vor putea călători pe urmele maestrului, experimentând prin Gear VR un tur complet al caselor memoriale George Enescu de la Liveni, Dorohoi și Sinaia.

enescu-360

Puteți face un traseu complet în casele maestrului: Casa Memoriala George Enescu din Liveni, Muzeul Memorial George Enescu din Dorohoi, Muzeul Național George Enescu din Sinaia dar și Muzeul Național George Enescu din București, atât Palatul Cantacuzino cât și Casa memorială din incinta Palatului. Utilizatorii vor accesa muzeele din exteriorul acestora, vor parcurge holurile și camerele, vor interacționa cu obiectele și exponatele din colecțiile personale ale compozitorului.

Expoziția Enescu 360 este de acum prezentă permanent în cadrul Muzeului Național George Enescu. De asemenea, ea este inclusă în aplicația Gear VR Gateway, disponibilă în Oculus Store.

Samsung a dezvoltat pe plan local un program de modernizare și digitalizare dedicat domeniului culturii încă din 2013. Anul acesta, compania a lansat deja un proiect pilot dedicat Muzeului Memorial George Enescu din Dorohoi. Prin intermediul aplicației educaționale “Acasă la Enescu” dezvoltată de Samsung, publicul, mai ales cel tânăr, are acces într-un mod interactiv și digital la exponatele disponibile în casa memorială a celui mai important muzician.