Cea mai recentă versiune a soluțiilor antivirus Eset oferă o protecție sporită, compatibilitate multiplatformă și un nou strat de detecție bazat pe machine learning, spun oficialii companiei. De asetăzi avem oficial următoarea generație NOD32 Antivirus, Internet Security și Smart Security Premium.

Noul upgrade răspunde unor nevoi pe care utilizatorii de acasă le manifestă la nivel global, de a fi protejați cât mai bine într-o lume din ce în ce mai conectată. Așa cum este prezentat într-un raport recent care analizează tendințele de creștere la nivelul internetului, ne putem aștepta ca până în 2022 numărul global de conexiuni și de dispozitive folosite de către utilizatori să atingă 28,5 miliarde de noi dispozitive.

Toate produsele Eset 2020 sunt acum compatibile cu multiple platforme. Clienții care achiziționează o licență vor putea utiliza acum aceeași licență pentru a-și proteja dispozitive Windows, Mac, Linux și Android cu soluții precum Eset Mobile Security pentru Android, Parental Control pentru Android sau Smart TV Security. Soluțiile vin cu un sistem de machine learning, care utilizează o mare varietate de algoritmi pentru a clasifica corect eșantioanele ca fiind curate, malițioase sau potențial nedorite. Astfel, prin completarea structurii noii generații de produse cu layer-ul de machine learning, utilizatorii sunt mai bine protejați împotriva amenințărilor nemaivăzute sau a celor de tip zero day.

Sistemul de protecţie a sistemului împotriva intruziunilor (HIPS) efectuează o analiză comportamentală avansată și o procedură de detectare a proceselor, fișierelor și cheilor de registru. Noua versiune consolidează în continuare capacitățile de detecție existente ale HIPS. Tehnologia anti-phishing protejează utilizatorii finali de e-mailuri, link-uri și atașamente malițioase. Ediția actuală oferă protecție împotriva atacurilor de tip homoglyph, în cazul în care hacker-ul încearcă să înșele utilizatorii finali prin înlocuirea caracterelor din adresele web cu caractere similare, pentru a impersona adrese legitime.

Portalurile financiare și tranzacțiile online necesită o protecție suplimentară împotriva răuvoitorilor. Noua versiune conține o listă predefinită de site-uri web care, odată accesate, vor lansa automat o sesiune de browsing „bancar” securizat. Lista conține nu numai site-uri bancare, dar și portofele PayPal, Apple și portofele virtuale de criptomonede. În plus, site-urile media de încredere sunt, de asemenea, protejate, ceea ce împiedică propagarea știrilor false.

Eset Internet Security a primit recent Online Banking/Browser Security Certification din partea MRG Effitas în 2019, o realizare excelentă ținând cont că MRG Effitas este „fruntaș în domeniul testării serviciilor de online banking” și „singurul organ de testare din lume ale cărui teste sunt mapate 100% împotriva amenințărilor in-the-wild.”

Connected Home Monitor (CHM) este un modul îmbunătățit pentru locuința inteligentă. Utilizatorii de acasă pot utiliza acest modul pentru a scana routerul pentru vulnerabilități, cum ar fi parolele slabe, vulnerabilitățile de port, vulnerabilitățile cunoscute ale firmware-ului, domenii malițioase, infecții cu malware sau alte riscuri.
Acesta funcție de monitorizare poate descoperi, de asemenea, toate dispozitivele conectate la rețeaua Wi-Fi de acasă – acum oferind o recunoaștere îmbunătățită a dispozitivelor, incluzând în analiză date precum adresa IP, adresa MAC, numele dispozitivului, modelul și detalii legate de furnizor.

Managerul de parole a fost îmbunătățit:

  1.  Autentificare în doi factori (2FA) – opțională, integrată cu Google Authenticator, care solicită utilizatorilor o parolă suplimentară unică pentru a se conecta în mod securizat la Managerul de parole. Alternative iOS Face ID authentication to log in securely to Password Manager.
  2.  Autentificare alternativă cu Face ID pentru iOS, pentru a vă conecta în siguranță la Managerul de parole.
  3. Funcția dispozitive de încredere, care le permite utilizatorilor să vizualizeze și să gestioneze dispozitivele care au acces la parolele stocate în siguranță în Managerul de parole.
  4.  Funcția de partajare securizată, care le permite utilizatorilor să își partajeze în siguranță parolele cu familia sau prietenii.

Securizarea datelor: un modul îmbunătățit le permite utilizatorilor să cripteze fișiere și dispozitivele media. Acest lucru se poate dovedi util mai ales dacă datele critice ajung la îndemâna unor persoane neautorizate sau atunci când un sistem portabil este pierdut sau furat. Odată cu noua versiune, utilizatorii finali vor putea decripta datele securizate pe orice dispozitiv Windows fără a fi nevoie ca ESET Smart Security Premium să fie instalat pe dispozitivul respectiv.

„Numărul în continuă creștere al dispozitivelor conectate la internet e văzut de hackeri ca o oportunitate de a genera profit. Utilizatorii riscă să devină victimele infracțiunilor informatice, dacă nu folosesc produse de securitate care să combată tentativele atacatorilor de a le compromite dispozitivele. ESET își propune să ajute utilizatorii în acest demers, lansând o nouă generație de produse dedicate segmentului consumer – produse care le oferă utilizatorilor siguranța de a fi protejați în spațiul digital. Avem în spate o experiență de mai bine de 30 de ani în domeniul securității informatice și ne străduim activ să protejăm game variate de echipamente împotriva hackerilor de astăzi”, declară Matej Krištofík, Product Manager la ESET.
În plus față de protecția solidă oferită, soluțiile home ESET au demonstrat și rezultate în ceea ce privește amprenta scăzută asupra sistemului și o performanță generală ridicată. AV-Comparatives a acordat ESET Internet Security cinci premii consecutive Advanced+ din luna mai 2017 încoace, oferite pentru un nivel înalt de performanță.