Marți seara a fost prima conferință Facebook F8, iar după introducere, VR și Zuckerberg, focusul discuției este pe Messenger, care ajunge și el la 900 de milioane de utilizatori. Circa 60 de miliarde de mesaje trec prin serverele lor în fiecare zi.
Au lansat primii roboți de chat, care vor oferi servicii suplimentare prin Messenger, demonstrația fiind cu shopping online și starea vremii.

messenger chatbot

Mark Zuckerberg a vorbit despre VR iar, le-a făcut participanților cadou Gear VR și un smartphone Samsung Galaxy S7, ca să testeze tehnologia. A vorbit despre viitorul VR, vor face și pentru Oculus controllere ca la HTC Vive, iar apoi a trecut și prin partea de Inteligența Artificială. Spune că planul Facebook pentru următorii 10 ani este să „permită oricui să împărtășească ce vrea el cu oricine din lume”.

La Messenger, focusul a fost pe chatbots, roboții de chat. Utilizatorii pot bloca mesajele de la acești roboți, ca să nu fie deranjați. Cei de la Facebook vor să transforme Messenger într-o altă platformă decât cea deja existentă, unde să se lanseze aplicații și servicii suplimentare. Dezvoltatorii vor putea face soluții dedicate pentru Messenger.

ads

Roboții vor folosi informațiile primite și Inteligența Artificială pentru a oferi răspunsurile cele mai bune. Nu au acces la datele personale ale utilizatorului, doar la informațiile oferite prin text. Cei de la Facebook vor de fapt să ia modelul Siri și să facă roboți dedicați pentru client. Unul care va ști totul despre magazin, produse, ofertă. Unul va ști totul despre publicații și știri, altul despre vreme și evoluția stării vremii. De-aia acești chatbots vor fi dezvoltați împreună cu partenerii companiei.

Mark Zukerberg a prezentat un chatbot pentru comandat flori, cu care a vorbit, oarecum natural, prin text. Roboții vor putea face rezervări de bilete de avion, pot rezeva cazare la hotel, masa la restaurant și așa mai departe. Cei de la Facebook par convinși că utilizatorii vor să vorbească cu roboții…

facebook f8

Oficialii Facebook sunt convinși că următorul pas în tehnologie este Inteligența Artificială. Cam 40 de companii au construit deja diverși chatbots pentru Messenger. Prezentarea lor a conținut și o grămadă de cifre și statistici generale. Circa 4.1 miliarde de oameni nu au acces la Internet, iar 2 miliarde de oameni vorbesc o limbă care practic nu există pe Internet astăzi.

WeChat este singura aplicație care ținea pasul cu Facebook, iar marea diferență a loc, pe lângă limba chineză, este că foloseau chatbots. Așa că se pare că Zuckerberg vrea să cucerească un pic din reduta chineză.

facebook f8 conference

Au lansat și o cameră video 360 / 3D care poate filma la rezoluție 8K. Facebook Surround 360 se cheamă și este profesională. Vor face publice detaliile hardware care stau la baza camerei pentru ca alți pasionați să poată face dispozitive și accesorii.

Facebook va lansa și un buton Save to FB, pe care veți putea salva articolele pe care vreți să le citiți ulterior, cum se făcea înainte cu Pocket.