Facebook încearcă să oprească valul de conturi și pagini false creând o aplicație specială, care încearcă să detecteze situațiile de acest gen. Din păcate, sunt curios dacă vor reuși să detecteze corect care este originalul și care copia. Bănuiesc că urmăresc data la care ai făcut contul și activitatea de pe el.

Is-This-Profile-Pretending-to-Be-You-1-640x640

Sursa: Mashable

Unealta care detectează conturi și pagini false este activă acum „aproape peste tot în lume”. Atunci când este detctat un astfel de cont suspect, Facebook va trimite automat o notificare către utilizator, iar acesta poate stabili dacă este vorba de un cont fals, care folosește datele personale și pozele tale, sau este vorba de o coincidență de nume sau asemănare, absolut întâmplătoare. Probabil Facebook va cere scan după buletin sau alte acte pentru a dovedi autenticitatea, am mai auzit cazuri.

Ei susțin că nu există foarte multe astfel de cazuri, dar practic, în utilizarea de zi cu zi vedem tot mai multe conturi false de vedete sau de oameni din online, făcute doar cu scopul de a primi like-uri. Oficialii Facebook spun că mai ales femeile cad victimă acestei proceduri, iar uneori este foarte greu pentru ele.

Oamenii de la Facebook mai testează soluții care să permită identificarea pozelor nude și să întrebe persoana din poză dacă este de acord cu publicarea imaginii, pentru a evita răzbunările personale sau tentativele de a defăima pe cineva. Ei au de mult un algoritm de recunoaștere a fețelor din imagini, dar nu a mai fost folosit public după ce activiștii s-au plâns să li se încalcă dreptul la intimitate.

De asemenea vor lansa o nouă campanie pentru educarea utilizarilor, să afle cum pot face pozele să nu fie publice pentru toată lumea, doar pentru cunoscuți și altele asemenea.

O să vă scriu în curând mai multe despre securizarea contului de Facebook și detalii privind cele mai bune setări pentru protecție.